Rikest på pop

Ifølge en fersk oversikt i Sunday Express er Paul McCartney Storbritannias første popmilliardær i pund. Han har distansert alle sine musikerkolleger. Formuen er 14,1 milliarder norske kroner.

Sir Paul er den ellevte rikeste i Storbritannia og gjorde et formuesbyks fra forrige måling. Han har blant annet arvet 2,56 milliarder etter sin avdøde kone Linda, og tjent fantasisummer på det enorme salget av The Beatles samlealbum «One».

Øyrikets aller rikeste er Bernie Ecclestone , mannen som styrer hele Formel 1-sirkuset. Han er god for 41,1 milliarder, og har et hav av fotomodeller hengende i sitt kjølvann. Harry Potter-mamma J.K. Rowling s dager som fattig aleinemamma er et blekt minne. 36-åringen tjente 2,1 milliarder på sine Potter-skriverier bare i fjor, og er på 157. plass på lista over de rikeste i Storbritannia.

Glam-gutta

David Bowie er den nest rikeste popmilliardæren, med en formue på 6,56 milliarder. Han har kjøpt rettighetene til sine egne sanger, og Bowie selger jevnt og trutt. Han har vært rikere, men tapte milliarder da IT-aksjene på NASDAQ-børsen stupte. Bak Bowie følger en an nen rocker som er kjent for sin hang til glitter og stas. Sir Elton John reduserte formuen med 514 millioner i 2001, han liker å sløse litt, den gutten! Han har fortsatt 5,8 milliarder. Det er ingen grunn til neglebiting for Elton John, som nok smiler fett på vei til og fra banken.

2001 ble ikke hva det kunne blitt for lord Andrew Lloyd Webber . Han har 4 milliarder på konto, men fikk en smell da folk bråsluttet å gå på teater etter 11. september.

Sir Sean Connery er den av skuespillerne som har inntatt den fremste noteringen på lista over de rikeste med 1,2 milliarder.

Milliarder

Mick Jagger og Keith Richards er notert med henholdsvis 3,9 milliarder og 3,2 milliarder.

Tom Jones , George Michael , Sting og Phil Collins står oppført med formuer på mellom 3,4 milliarder og 2,3 milliarder.

Blant de 20 rikes te popstjernene i Storbritannia finner man utelukkende menn i alderen 40- 59 år. Det vil ta en stund før dagens unge garde av stjerner havner på lista over de aller rikeste. Det er gamle penger som topper listene.

<B>MR.STYLE:</B> David Bowie er rockens nest rikeste.
<B>WALISER:</B> Tom Jones har vært på hitlistene i fem tiår. Det bærer formuen preg av.
<B>SKUESPILLER:</B> Sir Sean Connery er notert som den rikeste skuespilleren med 1,2 milliarder på kontoen.
ADLET:</B> Verdens første popmilliardær i pund, sier Paul McCartney, har økt formuen. Han er elleve på lista over Storbritannias rikeste.
<B>ALENEMAMMA:</B> Før var J.K. Rowling fattig og alene. Nå er hun nygift og milliardær.