Riksburger

- Astroburger er som Riksteatret. Vi reiser rundt og spiller, med stadig nye folk i de gamle rollene.

- Vi har jo holdt på siden 80-tallet, så det er naturlig at det blir noen utskiftninger, mener frontmann Don Bingo.

- Det merkelige er at publikum sier at de nye bandmedlemmene alltid begynner å ligne på de som var med før. Vi må være verdens første klonede band!

DET ER TI ÅR siden oslobandet Astroburger slapp sitt første album. Denne uka kommer de med den nye skiva «Equalize It».

- Den nye plata er et gigantprosjekt, som vi har holdt på med i to år, forteller frontmann Don Bingo.

Prosjektet han sikter til er fjorårets løfte til fansen om å komme med 12 vinylsingler på 12 måneder. Bandet holdt ord, bortsett fra enkelte tidsoverskridelser som skyldes det tsjekkiske trykkeriet. Det nye albumet er en samling av disse låtene.

- Men vi har forandret ganske mye på dem. Singlene ble på en måte demoer for dette albumet. Den eneste låta vi ikke forandret på, fikk ny tittel.

ASTROBURGERS MUSIKK blir ofte beskrevet som skranglepop, men Don Bingo er ikke enig.

- Nei, det er ikke så skranglete. En gang brukte vi såkalte clikctrack-trommer, det vil si matematisk bestemte rytmer, og da fikk vi høre at det låt vindskeivt! Helt utrolig!

Releasekonserten blir førstkommende torsdag på utestedet The Bar i Oslo. - Det er egentlig et skikkelig kijpt sted. Jeg trodde vi skulle ha releasen på Gamla eller John Dee. Men jeg tror de planlegger å bytte klientell på The Bar, det er nok derfor de har begynt med slike konserter.

BURGERKONGEN: Egentlig består Astroburger av fire personer, men sjefsburger Don Bingo hadde problemer med å samle troppene. Heldigvis fikk han øye på en gorilla, så bandbildet ikke skulle se så stusslig ut