DEBATT

Riksrevisjonen setter ikke egne kriterier

Våre kontroller baseres på Stortingets vedtak og forutsetninger.

SVARER: Riksrevisor Per-Kristian Foss svarer Norsk teater- og orkesterforening. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SVARER: Riksrevisor Per-Kristian Foss svarer Norsk teater- og orkesterforening. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Målet med Riksrevisjonens kontroll var å vurdere om scenekunstselskapene drives kostnadseffektivt, og om de har god økonomistyring. Den viste at selskapene ikke hadde nødvendig styringsinformasjon for å kunne vurdere kostnadseffektivitet. Derfor analyserte vi selskapenes tilgjengelige aktivitets- og økonomirapportering.

Vi er enige med Thingstad i at effektiviseringstiltak ikke bør medføre økt administrasjon og mindre fleksibilitet for selskapene. Vår analyse viste at rapporteringen er omfattende og til dels overlappende, men lite konsistent når det gjelder aktivitetsindikatorer eller annen informasjon. Selv om selskapene bruker mye ressurser på å rapportere, får ikke departementet nødvendig styringsinformasjon for å kunne vurdere om de drives kostnadseffektivt.

Riksrevisjonen har derfor anbefalt at Kulturdepartementet reviderer og eventuelt reduserer rapporteringskrav for at rapporteringen kan bli mer målrettet og konsistent. Innføring av kortere rapportering medfører ikke bruk av flere administrative ressurser. Tvert imot kan de administrative ressursene da brukes mer målrettet og effektivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer