Riksrevisjonen skal granske NRK

- Jeg har aldri hørt på maken, ikke engang fra land vi absolutt ikke ønsker å sammenligne oss med.

GRANSKES: Riksrevisjonen skal legge NRK under lupen. Her er den nye kringkastingssjefen i NRK, Thor Gjermund Eriksen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GRANSKES: Riksrevisjonen skal legge NRK under lupen. Her er den nye kringkastingssjefen i NRK, Thor Gjermund Eriksen. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Riksrevisjonen har varslet NRK om en utvidet selskapskontroll, hvor de vil se på styrets oppfølging av internkontrollen med presseetiske spørsmål, skriver Dagens Næringsliv.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har allerede svart Riksrevisjonen, og er ikke umiddelbart positiv til en slik kontroll.

- Vi er spørrende til om det er Riksrevisjonens oppgave å ettergå dette. Det er et viktig prinsipp i Norge at staten ikke har en rolle i medienes selvdømmeordning, sier Eriksen, som er overrasket over brevet.

- Vi har bedt om et møte der vi ønsker å klargjøre målsettinger og rammer for Riksrevisjonens prosjekt før vi kan gå inn i dette, sier han.

Riksrevisjonens formelle oppgave er å bidra til at fellesskapets midler og verdier blir forvaltet slik Stortinget har bestemt.

Også avgått generalsekretær i PFU, Per Edgar Kokkvold, reagerer på granskingen.

- Dette kan da ikke være Riksrevisjonens oppgave. Jeg har aldri hørt på maken, ikke engang fra land vi absolutt ikke ønsker å sammenligne oss med, sier han.

Ved nyttår viste en opptelling at NRK er felt 24 ganger i Pressens Faglige Utvalg de tre siste årene. Dette er flere enn Aftenposten, VG, Dagbladet og TV 2 til sammen, som er felt 19 ganger i samme periode.

Riksrevisor Jørgen Kosmo har ikke vært tilgjengelig for kommentarer til Dagens Næringsliv.

(NTB)