Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk filminstitutt

Riksrevisjonen undersøker Norsk filminstitutt: - Mistanker rettes mot dem

VARSLER UNDERSØKELSER: Riksrevisor Per-Kristian Foss skal undersøke Norsk filminstitutt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VARSLER UNDERSØKELSER: Riksrevisor Per-Kristian Foss skal undersøke Norsk filminstitutt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksrevisjonen iverksetter undersøkelser rundt hvordan Norsk filminstitutt har etterlevd Stortingets vedtak.

Riksrevisjonen skal gjennomføre forvaltningsrevisjon i Norsk filminstitutt, bekrefter Therese Johnsen, ekspedisjonssjef i avdeling for forvaltningskontroll og selskapskontroll, overfor NRK.

Når foranalysen er gjennomført, skal revisjonen i september beslutte om det skal gjennomføres en hovedanalyse.

- Dette er fordi mistanker rettes mot dem. Ellers ville ikke dette blitt satt i gang. Dette er målrettet, det er ikke en generell gjennomgang av virksomheten. Det er for å få svar på konkrete spørsmål, og det er akkurat det samme som en gransking, sier professor ved Institutt for ledelse og organisasjon ved BI, Petter Gottschalk til NRK. Han beskriver tiltaket som «alvorlig».

Norsk filminstitutt blir i år tildelt rundt 600 millioner kroner fra Kulturdepartementet. Pengene brukes på norsk filmbransje, og utenlandske filmprodusenter som vil lage film i Norge. Forvaltningsrevisjonen skal etterprøve hvordan offentlige tiltak er satt i verk, og å se på hvilke virkninger tiltakene har hatt.

Direktør Sindre Guldvog i Norsk filminstitutt vet verken hvorfor Riksrevisjonen har valgt å gå inn i NFI nå, eller hvilken del av virksomheten som skal undersøkes.

- Etter det jeg vet, så har vi ingenting å skjule så jeg har ikke noen spesiell frykt rundt dette, sier han til NRK.

(NTB)

Hele Norges coronakart