RiksTVs dårlige holdninger?

Vi har satt sammen en kanalpakke som sammen med NRKs fritt tilgjengelige kanaler speiler tverrsnittet av hva nordmenn ser på TV.

Dagbladet.no presenterer på sitt netts oppslagsside et innlegg signert Ottar Haukland om RiksTVs påståtte dårlige holdninger.

RiksTV skal, ifølge Haukland, provosere med uspiselig ovenfra og nedad-holdning.. Haukland er dypt uenig i at vi valgte bort svensk TV da kanalpakken vår ble satt sammen.

Denne debatten (om svensk tv i rikspakken) fant sted i sommer, så hvorfor dagbladet.no gir temaet oppslag igjen på førstesiden nå forundrer meg litt.

Men uansett: RiksTV er ikke nedlatende eller inntar en holdning som er ovenfra og ned.

Vi har satt sammen en kanalpakke som sammen med NRKs fritt tilgjengelige kanaler speiler tverrsnittet av hva nordmenn ser på TV. Kanalene i vårt tilbud sees daglig av 94 prosent av befolkningen..

Allmennkringkastere som SVT kjøper rettigheter til sportssendinger, filmer og serier for distribusjon i sitt hjemland, og kan derfor i utgangspunktet ikke bli distribuert i andre land. Det er årsaken til at SVT heller ikke er tilgjengelig for Canal Digital og Viasats parabolkunder i Norge. I Norge finnes SVT bare i kabelnett. SVT har vært aktuell for distribusjon i bakkenettet, men de juridiske hindringene må løses først. Det jobber vi fortsatt med.

Nå er det ikke helt riktig at man ikke kan se svensk TV på RiksTV. ”Lekkasjen” fra det svenske bakkenettet gjør at man faktisk i store deler av grenseområdene mot Sverige får inn hele 12 svenske kanaler – deriblant de tre store - SVT1 SVT2 og TV4 – uten noen kostnader. Dette vil være tilbud til nordmenn som har et nært forhold til vårt nabolands tv-sendinger

Vi i RiksTV er stolte av det produktet vi presenterer for våre potensielle kunder. Og vi vil, ferdig utbygd, nå frem til over 95 prosent av norske husholdninger i tillegg til 70 prosent av hyttemarkedet.