Riktig band på feil sted

The Good, The Bad & The Queen byr på flott musikk - i feil format.

KONSERT: KRISTIANSAND (Dagbladet): Dette var en av konsertene det var knyttet størst forventninger til. Hove-Toffen uttalte tidligere i sommer at The Good, The Bad & The Queen var det eneste bandet han misunte Quarten. Ja, for denne kredible gjengen med The Clash-bassist Paul Simonon, Blur/Gorillaz-vokalist Damon Albarn, eks-Verve-gitarist Simon Tong og Kela Kutis trommis Tony Allen debuterte i vinter med et fascinerende album.

The Good, The Bad & The Queen spiller musikk som ikke likner på så mye annet, og har dermed definert sin egen sjanger. Musikken er en slags eksentrisk melodiøs pop, kunstrock, dub med langstrakte improviserte tablåer og jazzelementer. Musikken varierer mellom å være lavmælt og støyende. Trommespillet var distinkt, kontrollert og delikat, og fungerte som en palett for bassist Simonons slentrende spill.

Bandet klarte på utmerket måte å formidle grunnstemningene og atmosfæren på plata. Det hele fortonet seg mer som en seremoniell forestilling enn en konsert, der Simonon og Albarn dansende beveget seg mellom de andre bandmedlemmene og fire strykere.

The Good, The Bad & The Queens musikk egner seg bedre på mindre scener, for bandet klarte ikke å engasjere publikum. Ikke at de virket så interessert i det heller. Nei, innendørs på mer intime scener vil nok kle denne gjengen langt bedre.

Riktig band på feil sted