Rim fra pilleglasset

Eminem setter ikke skapet på plass med sin nye plate. Han vet allerede hvor det skal stå.

LEVERER VARENE: Eminem leverer med «Relapse» et morsomt sus fra fortida. Han og Dr. Dre gjør det de kan best. Foto: AP/Scanpix
LEVERER VARENE: Eminem leverer med «Relapse» et morsomt sus fra fortida. Han og Dr. Dre gjør det de kan best. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| CD: Det er ti år siden Detroit-rapperen Eminem tok moderne hip hop bort fra gatehjørner og klubber og over til de store arenaene med «The Marshall Mathers LP». På «Encore» fem år seinere var det mer form med slitent innhold, og heller få spor av den freidige og kontroversielle premissleverandøren som regjerte rundt tusenårsskiftet. Tiden etter han abdiserte fra rampelyset har han brukt til å poppe reseptbelagte piller i alle former og fasonger, lagt seg inn til avvenning og tydeligvis kommet ut på andre siden med friskt blekk i pennen og en ny selvinnsikt.

VariertPå «Relapse» har både den trøblete moren og to ganger ekskone Kim tatt baksetet. Skjønt moren får sine spaltemillimeter i «My Mom», et av albumets beste spor, men det handler mer om at dårlige vaner kan gå i arv enn flammende fordømmelse.«Beautiful» viderefører balladetradisjonen fra «Stan» og «Sing For the Moment» med smektende soul og Santana-inspirerte gitarlinjer. «Underground» er velfungerende musikalpastisj med stor patos, mens «We Made You» er Eminem fra sin mer lettbeinte side. Den oser ikke av substans, men er effektiv nok med sitt umiddelbare refreng og skamløse publikumsfrieri.Med andre ord et godt åte for å fange inn den mer mainstreamorienterte delen av sitt publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer