- Uheldig: Nrk-ledelsen synes ikke noe om at Anne Rimmen på nytt promoterer kjæresten Ailo Gaups klesmerke på Twitter. Foto: Skjermdump
- Uheldig: Nrk-ledelsen synes ikke noe om at Anne Rimmen på nytt promoterer kjæresten Ailo Gaups klesmerke på Twitter. Foto: SkjermdumpVis mer

Rimmen fikk reklame-refs av NRK

Nå promoterer hun kjærestens klesmerke på Twitter igjen.

Programleder Anne Rimmen i NRK fikk tidligere i høst kritikk fra NRK-ledelsen for å promotere kjæresten Ailo Gaups superundertøyskolleksjon på Twitter.
 
Programdirektør Per Arne Kalbakk i NRK sa til VG i september at de ble nødt til å ta opp Twitter-meldingene med Rimmen.

- Gjort er gjort, og vi er opptatt av at vi tar dette som en lærdom. Anne sier også selv at hun burde tenkt seg om en ekstra gang, sa han til avisa.

Gjør det igjen Men nå er Rimmen igjen ute på Twitter, der hun har over 8 000 følgere, og promoterer kjærestens kolleksjon.

«@ELLE_Norge har skjønt det!», skriver hun på mikrobloggtjenesten, og har lagt ved et bildet fra magasinet Elle der de viser frem og skryter av Gaups superundertøy.

- Uheldig - Vi har snakket med Anne om dette tidligere, og bedt henne om å være litt mer varsom med hva hun publiserer i sosiale medier. Sånn sett er dette uheldig, sier Per Arne Kalbakk til Dagbladet.  

- Hun må gjerne twitre pent om kjæresten, men vi ser helst at det ikke kommer flere slike meldinger nå, sier han.  

Etter at Dagbladet kontaktet NRK for en kommentar, har Rimmen og NRK blitt enige om at det ville være lurt å slette innlegget. Det har Rimmen nå gjort.  

NRKs etiske retningslinjer sier at redaksjonelle medarbeidere ikke skal drive salgsfremmende aktiviteter for kommersielle aktører. Kalbakk vil likevel ikke kalle Rimmens tweet for et overtramp.  

- Ubetenksomhet - Nei, det blir for drøyt. Det er ikke alltid så lett å holde avstand til sine nærmeste, og dette må nok settes på kontoen for ubetenksomhet og det å ville si noe pent om kjæresten sin. Anne er en pålitelig og skikkelig medarbeider, sier han.  

- Men det er viktig at alle våre medarbeidere husker på at NRK-rollen er med oss hele tiden, også på Twitter, avslutter Kalbakk.

Anne Rimmen ønsker ikke å kommentere saken.

Kjærester: Ailo Gaup har lagt motocrosskarrieren på hylle og startet eget klesmerke. Det ønsker ikke NRK at programlederkjæresten Anne Rimmen skal skrive mer om på Twitter.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Kjærester: Ailo Gaup har lagt motocrosskarrieren på hylle og startet eget klesmerke. Det ønsker ikke NRK at programlederkjæresten Anne Rimmen skal skrive mer om på Twitter. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer