Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ring-ring, hvem der?

Overdreven og opplagt telefongrøsser.

FILM: Pen jente alene i stort hus langt fra folk flest. Ring-ring, hvem der? Den store stygge ulven, som skal blåse ned huset og komme og ta deg! Tydeligvis er det en trend å pusse opp gamle horrorklassikere for tiden. Sist uke fikk vi et gjensyn med «The Hills Have Eyes», og denne uka kommer nok en horror-historie fra 70-tallet til et lerret nær deg. I hvert fall deler av den. «When a stranger Calls» er nemlig bare basert på den samme rammehistorien til filmen fra 1979 med samme navn, og er ingen direkte remake.

Begynner godt

Filmen begynner godt, med et bestialsk drap vi aldri ser mer enn skyggen av. Det fungerer, og positive forhåpninger vekkes, men den som venter på noe godt venter dessverre forgjeves. Så møter vi filmens hovedperson, den unge Jill Johnsen, som blir kjørt av sin far til et hus på landet hvor hun skal sitte barnevakt. Alene med de små begynner plutselig telefonen å kime og i andre enden finner vi «deep throat», og nei, jeg refererer ikke til Linda Lovelace.

Blir for mye

Derfra og ut blir hver minste lyd og bevegelse forsøkt gjort gruende skummel. Ismaskinen i kjøleskapet skrur seg på, uhu! Katten løper gjennom rommet, miip! Det fungerer de tre første gangene, men det blir fort for mye, og etter hvert bare kjedsommelig og opplagt. Horrortriks som svarte katter, mørke tjern og skyggeleggende trær blir også gjennomført til det evinnelige.

Nifs telefonreklame

Det hjelper heller ikke at regissøren har gjort seg flid med å hyre inn en gjeng b-skuespillere til å utføre jobben. Jo da, Jill Johnsen er pen, hun, løpe kan hun også, men «When a Stranger Calls» blir ikke annet enn en overdreven og lite nifs telefonreklame.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling