«Ringenes Herre - To tårn» fikk 11-årsgrense

Den andre filmen i Ringenes Herre-trilogien, «To Tårn», får 11-års aldersgrense, men Statens filmtilsyn fraråder barn under 11 år å se filmen, selv om barn ned til åtte år etter reglene kan se filmen i følge med foreldre eller foresatte.

- Filmen inneholder flere lange kampscener, men til tross for dette får den 11-årsgrense da filmen har et klart fantasipreg. Innslag av humor bidrar også til at voldsinntrykket dempes, heter det i begrunnelsen fra Filmtilsynet.

Ifølge Filmtilsynets kriterier er 11-årsgrensen en ungdomsgrense.

Filmtilsynet understreker i en presisering av vedtaket at ordningen med at åtteåringer kan se filmer med 11-års aldersgrense ble innført for å skape et mer fleksibelt system - både for kinoene og foreldrene.

- Ved innføringen ble det fra Regjeringens side presisert at man ikke skulle skjerpe normene når man innførte det såkalte ledsagerprinsippet. Skulle man ta hensyn til åtteåringer ved fast settelse av 11-årsgrensen, sier det seg selv at dette da straks ville bli en tilnærmet åtteårsgrense. Resultatet ville bli en dramatisk innskjerping av normene på alle aldersgrensetrinn, sier Filmtilsynet i en presisering.

FRODO I TRØBBEL: Ikke noe for åtteåringer, mener filmtilsynet.