Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Ringenes Herre»-fansen blir hørt

Tolkien-eier vil ha Peter Jackson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I forrige uke raste «Ringenes herre»-fansen da New Line Cinema bestemte seg for å droppe Peter Jackson som regissør på «Hobbiten».

Til nå har et nettopprop mot avgjørelsen samlet 49 552 underskrifter. Og nå vokser håpet om at Jackson til slutt får regissere «Hobbiten», samt stå for enda en Tolkien-filmatisering.

- «Hobbiten» vil definitivt bli laget av Peter Jackson, sier Saul Zaentz, eieren av Tolkien Enterprises.

Får rettighetene

Zaentz hevder filmrettighetene til «Hobbiten» tilfaller ham fra neste år.

- Jeg regner med at Peter vil vente, fordi han vet han vil få den beste avtalen med oss. Og han er møkk lei studioene, sier Zaentz til den tyske nettsiden Elbenwald.de ifølge ABC News.

Jackson har vært i stadig konflikt med New Line Cinema. Blant annet har han saksøkt studioet på grunn av det han mener er manglende utbetalinger fra «Ringenes Herre»-trilogien. Filmene har tjent inn tre milliarder dollar på verdensbasis.

- Hvis han vil jobbe med oss vet han at han vil få en rettferdig betaling og en ubetinget kunstnerisk støtte, sier Zaentz, som tidligere har produsert filmer som «Amadeus» og «Den engelske pasienten».

KAN FÅ NY SJANSE: Peter Jacksons mulighet til å få regissere «Hobbiten» er fremdeles til stede, ifølge en tysk produsent. Foto: SCANPIX/REUTERS
KAN FÅ NY SJANSE: Peter Jacksons mulighet til å få regissere «Hobbiten» er fremdeles til stede, ifølge en tysk produsent. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Fikk støtte

ABC News har forsøkt å få bekreftet sitatene til Zaentz, uten å lykkes. Men meldingen om produsentens støtte til Jackson går nå verden rundt, og har gitt Jackson-fansen nytt håp.

Nyheten vil utvilsomt også glede Ian McKellen, som spiller trollmannen «Gandalf» i «Ringenes Herre». Han var kritisk til New Line Cinemas beslutning.

«Jeg syns det er veldig leit fordi jeg gjerne skulle dratt tilbake til Midgard sammen med Peter», sa skuespilleren via sin hjemmeside.

«Det er vanskelig å tenke seg at en annen regissør kan gjøre det samme med Tolkiens verden».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!