«Ringenes Herre» fortryller

Insidere i det internasjonale filmmiljøet har fått sett de første klippene fra «Ringenes Herre», og det går et sus gjennom salen ...

Studiosjefer og markedsfolk er alle samlet hos Fox Studioet i Sydney. De er eksklusivt utvalgt til å se hele 10 scener fra den høyt etterlengtede filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens «Ringenes Herre».

Og spionene er på plass og sprer sine reaksjoner over internett. De av fansen som er engstelig for at Tolkiens verden ikke blir tatt vare på, kan slappe av.

Ryktene er nemlig overveldende positive. MiddelEarth er livaktig og naturtro, Elijha Wood, som spiller Frodo, glir naturlig inn i rollen, og Gandalf (Ian McKellen) er ikke bare en gammel mann med en rar hatt, men en stor mann som har sett og opplevd mye. I følge de foreløpige ryktene på Internett, kan altså Tolkien fansen puste litt ut.

Regissør Peter Jackson sier også på en pressekonferanse at lojaliteten til Tolkiens materiale har vært viktig.

- I begynnelsen tenkte vi at det var mye vi måtte forandre. Men dess dypere vi beveget oss inn i Tolkiens verden, har vi også beveget oss sakte tilbake til Tolkiens originale visjon, sier Peter Jackson.

Det er likevel lenge til vi får se filmen. «Ringenes Herre» har premiere i desember 2001.

GANDALF: Ikke bare en gammel mann med rar hatt.