«Ringenes herre»-stjerne filmer i Rogaland

Tar opp britisk krigsfilm.

TAR BRITISK KRIGSFILM TIL NORGE: Sean Bean og Danny Dyer spiller hovedrollene i en film om britiske fallskjermsoldater.
TAR BRITISK KRIGSFILM TIL NORGE: Sean Bean og Danny Dyer spiller hovedrollene i en film om britiske fallskjermsoldater. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Handlingen er hentet fra andre verdenskrig, og det skal gjøres opptak av krigsscener på Jæren og i Sirdal, melder NRK. Innspillingene starter i Sirdal første uke etter påske.

Det er Filmkraft Rogaland som har jobbet for å få den britiske innspillingen til fylket, og selskapets leder Sjur Paulsen forteller at to kjente skuespillere har hovedrollene i filmen.

Mest kjent av dem er Sean Bean, som blant annet spilte i Boromir i de tre «Ringenes Herre»-filmene. Den andre er Danny Dyer, som har spilt i filmer som «The Football Factory» og «The Last Seven».

— Manuset til den britiske filmen inneholder også norske karakterer og det forhandles nå med kjente norske skuespillere om å delta, sier Paulsen.

Britiske fallskjermsoldater skal flys inn over Rogaland for å gjennomføre sabotasjeaksjoner i den norske fjellheimen. Et område mellom Sandnes og Ålgård skal forestille høylandet i Skottland, mens Sirdal blir den norske fjellheimen.Produksjonsselskapet har vært i Østerrike og Sveits for å finne innspillingssteder, men valgte likevel Sirdal og Rogaland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer