Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ringenes herrer

Vi har spilt det nyeste Ringenes Herre-spillet med to dedikerte fans.

 • Alt om spill!
 • Spillblogg
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): I morgen slippes dataspillet «Lord of the Rings: The Third Age», som er basert på filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens svært populære bokserie.

  Spillutvikleren Electronic Arts har her gått vekk fra de rene actionelementene i de to foregående Ringenes Herre-spillene, og kjører for fullt på med rollespillelementer i stedet. I spillet møter vi ikke de kjente figurene fra bøkene og filmene, men «fiktive» figurer som tar seg gjennom Midgard samtidig som Frodo og kompani - i visse tilfeller møtes de og kjemper side ved side.

  Testet av fansen


  Dagbladet.no satt en hel kveld og spilte «The Third Age» med det som må være to av Norges mest dedikerte Tolkien-fans, Kristoffer Gressli og Sindre Ødegården Sandvik. Gressli driver nettstedet <>tolkiens.net, og begge to har svært god oversikt over alt som har med Midgard å gjøre. Begge to har tatt på seg Ringenes Herre-habitter for anledningen, Sindre ligner på en hobbitt, mens Kristoffer har ikledd seg en hjemmelaget ringbrynje på 18 kilo.

  - Det tok meg to måneder å lage den, med ringer jeg bestilte fra internett. Jeg satt 14 timer hver dag, smiler Kristoffer mens han viser fram Ringenes Herre-sverdet han også har anskaffet seg.

  - Det er jo en selvfølge at hver gang det kommer noe som har noe med Tolkien å gjøre, så blir vi nysgjerrige. Vi er ikke den type fans som umiddelbart blir skeptiske når noen for eksempel vil lage spill basert på Ringenes Herre-trilogien, forteller Sindre.

  Mens vi kjemper oss forbi Saurons folk i spillet, øker spennningen betraktelig. Det er svært lett å lese i ansiktet til de to spillerne hva de føler når angrepene blir for store - og når de lykkes.

  - Det fenger, dette. De har klart å få med mange små detaljer fra bøkene, som gjør at man kan nikke gjenkjennende, forteller Kristoffer.

  - Kul musikk


  Begge to sov i kø når Ringenes Herre-filmene hadde kinopremiere. Musikken i filmene kan de utenat, og hver gang det dukker opp en klippscene fra den utvidete versjonen av «Return of the King» i spillet, må de lukke øyne og ører - ikke noe av det usette må røpes før tiden er inne.

  - Hysj! Hør her! skriker brått Sindre når vi kommer inn på et nytt område.

  - Denne musikken har jeg aldri hørt før! Så ufattelig kult, smiler han til Kristoffer - som er like begeistret.

  Sakte, men sikkert nærmer vi oss et av spillets høydepunkter - kanpen mot den fryktelig Balrogen dypt inne i Morias miner. Men før vi kommer så langt, må vi kjempe oss gjennom endeløse rekker av illsinte orker.

  Og på et visst punkt blir det for mange av dem - alle figurene i spillet dør i kampen, og vi får ikke møtt Balrogen ansikt til ansikt i denne omgang. I spill som dette går timene ofte raskere enn man skulle tro ...

<B>KLAR TIL KAMP: Kristoffer Gressli (til høyre ...) poserer med rustningen sin.
TUNGA RETT I MUNNEN: Kristoffer Gressli og Sindre Ødegården Sandvik er konsentrerte mens de tester ut spillet.
MÅ SMILE: Gutta klarer ikke holde smilet tilbake.
<B>TOLKIEN-FANS:</B> Kristoffer Gressli og Sindre Ødegården Sandvik tester ut alt som har med Tolken å gjøre.
AÆEH:</B> Et spill på liv og død, selvfølgelig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media