Ringenes kaos i Spektrum

Det var Beatles-tilstander da «Ringenes herre»-sirkuset kom til Oslo i går.

Anledningen var en spesialvisning som skal være verdens aller største av «Ringenes herre: Atter en konge».

Hundrevis av hylende ungdom sto i over tre timer i kraftig vind og ventet før storsjarmøren Viggo Mortensen, som spiller Aragon, kom ut fra Oslo Plaza sammen med Bernhard «Kong Théoden» Hill og Andy «Gollum» Serkis.

Klemmer

Da ble det kaos og hyling og intervjuer i øst og vest for de tre blide kollegaene.

Alle sammen tok seg god tid til fansen, og de aller fleste autografjegerne fikk det de var kommet for. Therese Overen (20) fra Lørenskog var en av dem:

- Jeg er både autografjeger og «Ringens herre»-fan, sier den lykkelige jenta.

Hun hadde håpet å få se Viggo Mortensen, Bernhard Hill og Andy Serkis, men gårsdagen gikk over all forventning.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få alle autografene to ganger! Jeg har stått her siden halv fem, så det var deilig, sier hun.

Det hører med til den kalde og ståkete historien at Overen fikk klemmer av alle de tre skuespillerne.

- Konge!

Også Lars Ove Karlsen var en lykkelig ung mann i går kveld. Selv med fire Bill Clinton-autografer og et bilde av seg selv sammen med den eks-presidenten i lommeboka, ble han svært lykkelig av å få hilse på de tre heltene.

- Jeg fikk alle autografene. Det er helt utrolig konge!

- Hvor lenge måtte du vente?

- Jeg har stått her siden klokka fire. Problemet var den sterke vinden, men jeg var aldri i tvil om at jeg ville klare å møte dem, sier Karlsen, som planlegger å se filmen i ro og fred sammen med broder'n i juleferien.

Viggo Mortensen ble imponert over den norske fanskaren.

- Det var sterkt og helt voldsomt å komme ut og hilse på dem. Jubelen var så sterk. Dette var helt fantastisk, sier han til NTB.

Bohinen på premiere

Fotballspilleren Lars Bohinen hadde sikret seg to billetter til gårsdagens spesialpremiere. Han har aldri lest Tolkiens bøker og faktisk aldri hørt om «Ringenes herre» før den første filmen.

Finn Kalvik ble også spottet på vei inn i Oslo Spektrum, hvor Claus Wiese ønsket velkommen til «Ringenes Konger ». Han fikk litt buing for den, men ble straks tilgitt da hester, hobbiter, orker og andre vesener fra Tolkiens univers kom trampende inn i det enorme lokalet.

Deretter ble pressen bedt om å gå, og så snurret de film for de 5000 som hadde fått billett til det som skal være verdens største visning av filmen.

Inntektene fra billettsalget går for øvrig til Amnesty International.

KAOS: Det var kaos før verden største visning av «Ringenes herre: Atter en konge» i Oslo Spektrum i går. Andy Serkis, som spiller Gollum, trivdes i rampelyset. Her har han endelig fått tak i ringen... Men det er kanskje ikke den ringen.
Kjemper mot det onde: Trollmannen Gandalf kjemper sammen med bl.a. Frodo, Sam, Aragorn og Legolas i kampen mot den onde Sauron i Mordor.