Ringenes trollmann

Christopher Lee får testet sine magiske krefter i «Ringenes Herre». Nå snakker han ut om opplevelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmatisering av «Ringenes Herre»-trilogien er godt underveis og den legendariske skuespilleren Christopher Lee (78) spiller trollmannen Saruman. I et intervju med Sunday Times snakker Lee, kjent for sine Dracula-tolkninger, han ut om den allerede myteomspunnede filmatiseringen til Peter Jackson.

Christopher Lee kan selvsagt ikke uttale seg om selve handlingen i filmen. Han har taushetsplikt som alle de andre som har vært involvert i innspillingen. Men han kan si en hel del om karakteren han skal spille.

- Saruman er mer enn bare en simpel trollmann. Tre udødelige istari trollmenn er sent til MiddelEarth. Jeg spiller Saruman. Han er den mektigste av dem alle. Han er briljant og for ikke å snakke om at han er sterkest. Saruman den hvite - det er meg det, sier Christopher Lee.

Makt korrumperer.

Saruman er den mektigste trollmannen og dermed den farligste. Spesielt når han spinner ut av kontroll. Og Christopher Lee mener at det ikke er en klisjé at makt korrumperer sjelen.

- Saruman var ment å være en god trollmann. Han skulle slåss for de lyse og gode kreftene. Men hans absolutte makt ødelegger ham og han omfavner mørket. Dette er i bøkene og det er beholdt i filmene og det er alt jeg kan fortelle dere, sier Lee til Sunday Times

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer