Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ringo Starr skriver barnebok

«Octopus's Garden» blir bok.

BARNEBOKAKTUELL: Ringo Starr skriver barnebok. Her fra da Dagbladet møtte ham i New York i 2003. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/Dagbladet
BARNEBOKAKTUELL: Ringo Starr skriver barnebok. Her fra da Dagbladet møtte ham i New York i 2003. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet:) I fjor høst skrev vi at rapperen Vinni skulle skrive barnebok.

Den boka har foreløpig ikke bli noe av, men han ville skrevet seg inn i en lang tradisjon av kjendiser som skriver barnebøker:

Madonna, Will Smith, Billy Crystal, Bill Cosby, Jerry Seinfeld, Whoopi Goldberg, Jay Leno og Queen Latifah for eksempel.

Om Dagbladet skal komme med et kjendisbarneboktips, må det nesten bli boka til Jill Biden, kona til USAs visepresident: «Don't Forget, God Bless Our Troops» handler om barnebarnet Natalie som savner faren mens han er ute og kjemper for fedrelandet i Irak.

Skikkelig opposisjonslitteratur, med andre ord.

Ringo Starr skriver bok Disse kjendisbøkene er bakgrunnen for at avisa Washington Posts tittel på saken om at Ringo Starr skal skrive barnebok var «Ringo Starr to write a children's book, like everyone else».

For å si det med den avisas ord: «Barnebøker, de er jo de letteste å skrive, sant? Bare ord og bilder!»

Octopus's garden Starrs bok skal baseres på Beatles-låta «Octopus's garden», og vil utgis sammen med en CD som inkluderer en helt ny versjon av låta.

Starr fikk angivelig ideen til boka da han var ute på en båt utenfor Sardinia med den kjente komikeren Peter Sellers i 1968. Han fikk blekksprut til lunsj, hvorpå kapteinen fortalte ham at blekksprutene svømmer langs med havbunnen og plukker opp steiner og glinsende objekter som de bygger en hage med.

Og vips, så oppstod strofen:

I'd like to be under the sea
In an octopus's garden in the shade
He'd let us in, knows where we've been
In his octopus's garden in the shade
I'd ask my friends to come and see
In an octopus's garden with me
I'd like to be under the sea
In an octopus's garden in the shade

Beatles og barn Dette er ikke første gang Ringo Starr jobber med underholdning for barn. Han var også den opprinnelige fortelleren i «Thomas-toget».

For øvrig er han ikke den første fra The Beatles som skriver barnebok. Paul McCartney skrev en om dyrs rettigheter i 2005.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling