Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ringrevene

Når Einar Førde og Kåre Valebrokk møtes i «Redaksjon 21», forgår diskusjonen mellom de to gamle revene i rolige former. Debatten ble en dannet - og til dels interessant - samtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannfakkelen fra Høyre om å droppe lisensen og selge statsinstitusjonen på Marienlyst til private, synes ikke å hisse opp Førde. Kringkastingssjefen er en sløy retoriker, og han sa han var glad for at denne debatten blir reist nå, og det av balanserte høyrefolk, ikke av NRK-fiendtlige Frp.

Førde åpnet i går for videre bred, interessant og absolutt påkrevet NRK-debatt. Ellers er han overbevist om at allmennkringkasting er en god forretningsidé.

NRK og TV2 er selvsagt gjensidig avhengige av hverandre. Endres rammevilkårene for NRK, endres også TV2s privilegerte situasjon. Ingen vet dette bedre enn toppsjefene. Gamlegutta har møttes til debatt mange ganger før. Det var tydelig at de kjenner hverandres argumenter og har sans for hverandre. På ett punkt var de sikre: Om noen år sitter folk hjemme og bestemmer tv-programmet sitt selv.

Harry

En konklusjon kan i alle fall trekkes: Enhver fjernsynsutvikling som vil gi oss «Villa Medusa» i alle kanaler, bør bekjempes med alle midler.

At TVNorge kaller dette tullet for en dokumentarserie, er drøyt. Dette er iscenesatt møl. Eller vanvittig kjedelig opplevelses-tv om du vil.

At åtte unge kvinner og menn gir fra seg mobiltelefonene og kredittkortene sine (oj, oj skikkelig modige der) på Gardermoen for så å bli installert i en leilighet i Rimini, hva er nå det? Rimini? Hvorfor Rimini? Hva forventer produsenten skal skje i Rimini?

Ingenting

Det som skjer i Rimini, er at ungdommene ikke får jobb på McDonald's. At de to mest pågående damene, Solfrid og Cathrine, skaffer en stor rull med dopapir fra en bar - uten penger. Og at det regner en skvett. Og at det så kjøres saaaakte bilder av ungdommene som skuffer vann ut fra verandaen. Næhæ, gæren!

Dette dramatiske høydepunktet overgås bare av følgende grensesprengende hendelse: Solfrid fra Nordfjordeid trodde at drinken på diskoen var gratis, men det var den altså ikke. Slå den!

Forrige runde av «Villa Medusa» var nest mest sett av programmene på TVNorge. Denne harryturen kaprer sikkert også seere.