Ringte hjem hver kveld

Åsne Seierstad ringte fra Bagdad hver kveld for å si god natt til sin mor. Men hun fikk knappe tre dager på påskefjellet med familien før hun reiste på boklansering til Sverige i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): - Jeg skulle gjerne fortsatt å være sammen med familien og gå på ski. Men dette har vært planlagt så lenge på forhånd. Jeg har jo hele tiden skjøvet på disse avtalene fordi jeg var i Bagdad. Jeg visste ikke når jeg kom hjem, forteller Åsne.

Slik beskriver hun avgjørelsen om å bli i Bagdad da krigen brøt ut.

- Alle - redaktører, foreldrene mine og min egen fornuft - sa at jeg skulle reise hjem. Men jeg pakket ikke vesken, sjekket ikke ut av hotellet, bestilte ikke bilen. Jeg klarte ikke ta beslutningen om å reise hjem. Derfor ble jeg.

Snakker fra hjertet

I Sverige ble Seierstad motatt som en heltinne i går. I dag feirer hun Verdens Bokdag i Umeå med forelesning og signering av 'Bokhandleren i Kabul'. I går løp hun i skytteltrafikk mellom TV-sendinger og radiointervjuer. En av Sveriges mest kjente programledere, Claes Elfsbjerg, kunne ikke fått fullrost Åsne nok.

- Åsne har blitt et begrep for det svenske folket. I tillegg til å være vakker er hun svært dyktig. Hun har gjort et sterkt inntrykk fordi hun snakker rett fra hjertet med enkle ord så man forstår hva hun formidler, sier Elfsbjerg, før han intervjuet Åsne på direktesendt svensk TV i går kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer