Ringte kona rett før han døde

Enken etter fjellklatreren Arne Næss, Camilla Astrup, snakker for første gang om ulykken.

For første gang forteller Camilla Astrup (42) om tida etter tapet av ektemannen, Arne Næss jr., som omkom under en klatretur i 2004.

Intervjuet er gjort av TV 2, og de første glimtene ble vist på God Kveld Norge i går kveld.

I intervjuet forteller hun om meldingen ektemannen la igjen på hennes telefonsvarer minutter før han falt i døden.

-  Han ringte meg fra fjellhyllen rett før han falt ned. Jeg trodde ikke det var mulig at han kunne dø. Det kunne jo ikke skje ham noe.

Arne Næss jr. omkom 66 år gammel, 13. januar 2004 under en klatretur i Sør-Afrika. Han falt over 25 meter da klatretauet hans røk mens han firte seg nedover fjellet Groot Drakenstein/Hutchenson Peak ved byen Franschoek, vel en time fra Cape Town.

Dette var svarermeldingen han la igjen på Astrups telefon:

«Du, det er kjæresten din. Jeg sitter oppi et fjell her og hviler. Jeg har vært på toppen på det fjellet bak her, og nå er jeg på vei ned. Det er endeløse nedfiringer. I det uendelige. Jeg savner dere, veldig. Veldig, veldig, veldig. Ha det bra.»

Forsto eventyrtrangen

OMKOM I FJELLKLATRERULYKKE: Arne Næss jr. omkom under en klatreulykke i 2004. Foto: SCANPIX
OMKOM I FJELLKLATRERULYKKE: Arne Næss jr. omkom under en klatreulykke i 2004. Foto: SCANPIX Vis mer

Ifølge TV 2 var det felles interesser og Camillas evne til å forstå Arnes everntyrtrang, som gjorde at de to valgte hverandre, til tross for stor aldersforskjell.

-  Jeg hadde evnen til å skru av bryteren og tenke at dette var viktig for ham, og at jeg sitter hjemme og engster meg hjelper ingenting. Men det er klart at hadde jeg visst, så burde jeg sikkert ha engstet meg litt mer. Men samtidig så er det skjebnen, sier Astrup.

Den store kjærligheten

Det tok lang tid før det gikk opp for henne at ektemannen var omkommet.

I følge Wenche Foss, som også er blitt intervjuet av TV 2, var Camilla og Arne det perfekte par.

-  Ja, de var virkelig forelsket, og det var den store kjærligheten. Den siste gangen jeg traff Arne bare strålte han av lykke, og jeg spurte om han hadde det like godt som han så ut. Da gav han meg en klem, og sa han aldri hadde hatt det bedre i hele sitt liv, forteller divaen til God Kveld Norge.

Paret traff hverandre i 1999, da Næss skilte lag med souldivaen Diana Ross. I 2001 giftet de seg, under en privat seremoni foran en prest på en fjelltopp i Sveits, like ved Verbier. Paret fikk to barn sammen.

-  Vi hadde jo levd to vidt forskjellige liv, men det jeg i hvertfall fant ut er at den pakken du tror du vil ha, den er ikke alltid sånn som den er, forteller Astrup til TV 2.

Intervjuet er tatt fra programserien «Hele Historien», som vises på TV 2 torsdag klokken 20.00. Historien om Arne Næss jr. er det første av i alt ti programmer.

SNAKKER UT: Camilla Astrup forteller om ektemannens død i intervju med TV 2.