Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rino (34) brukte fem måneder på å gjøre gamle kunstverk «levende»

- Ville hylle kunstens skjønnhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den italienske animatøren og filmregissøren Rino Stefano Tagliafierro (34) har gjennom et nytt kunstprosjekt blåst nytt liv i flere klassiske malerier.

34-åringen har tatt for seg rundt 100 bilder og gitt dem bevegelse ved hjelp av 2,5D-effekt, også kjent som animert fotoeffekt.

I videoen «BEAUTY» viser han fram de mange maleriene han har animert. Filmregissøren har tatt for seg både landskapsmalerier og portretter.

Se video øverst i saken.

- Ville hylle kunstens skjønnhet - Jeg brukte rundt fem måneder på å lage selve filmen. Jeg utviklet bildene gjennom en bilderedigerings-programvare. Dette var den mest krevende prosessen, fordi vi måtte skjære ut objektene for så å bygge om og redesigne de skjulte delene, sier han til Dagbladet.

Selve researchingen bak ideen har imidlertid tatt 34-åringene flere år.

- Kunsten har alltid vært en viktig del av livet mitt, og jeg ideen til «BEAUTY» kom fra behovet mitt for å leve ut til følelsene jeg har for mesterverk av klassisk kunst.

- Jeg ville gi kunstens skjønnhet en hyllest, forteller han.

Belønnet internasjonalt Blant bildene som har fått nytt liv i «BEAUTY» er Michelangelo Merisi da Caravaggios «Binding of Isaac», Rembrandts  «The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp», og Paul Delaroches «The Execution of Lady Jane Grey», som henger på the National Gallery i London.

For arbeidet sitt har Tagliafierro fått utmerkelser på Video Art & Experimental Film Festival New York og The Atlanta Film Festival 2013.

Tagliafierro bor og jobber i Milano, og har studert på Institutes for Industrial Arts (ISIA) og på European Institute of Design (IED)

 

Hele Norges coronakart