KOMMENTARER

Riper i parketten

Er TV 2 i ferd med å kose seg til døde?

Riper i parketten
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

–Etter denne åpningen her er det ingen tvil. Vi står foran tidenes dansehøst! sier Katrine Moholt.

Det er fredag 26. august, sesongpremieren på «Skal vi danse». Årets deltakere har akkurat flashdanset seg inn i TV 2s studio i Nydalen i Oslo. Programleder Moholt smiler og fortsetter:

–En annen ting som er helt fantastisk i år, er at for første gang har TV 2 valgt å spare nyhetene til litt seinere på kvelden. Det betyr at «Skal vi danse» blir en to timer lang dansefest, helt uavbrutt av andre programmer. Så alle barn: Nå kan dere sitte oppe og se «Skal vi danse» til det er ferdig, sier Katrine Moholt.

–«Yeah!» roper medprogramleder Samuel Massie og løfter armene i været.

–«Whoohooo!» hoier Moholt.

Flyttingen av nyhetene til fordel for «Skal vi danse» og «God kveld, Norge» er et tydelig signal på hvor TV 2 ønsker å plassere seg i tida framover. Bred underholdning framfor hard news. Kos foran krim.

Det er en kalkulert risiko, men så står kanalen også overfor en mye omtalt skjebnehøst. I august valgte TV 2-ledelsen å avstå fra kulturminister Linda Hofstad Hellelands avtale om kommersiell allmennkringkaster. Den gamle avtalen går ut ved nyttår, og TV 2-sjef Olav T. Sandnes har tydelig signalisert at de ønsker en form for statlig «kompensasjon» for å fortsette å oppfylle allmennkringkasterpliktene. Samtidig skal det gjennomføres betydelige kostnadskutt. 350 millioner skal spares før 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer