Rir bølgen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Opp igjennom nittitallet brukte jeg utallige timer på å glane på rimelig tarvelige, hjemmeproduserte skateboardfilmer. Amerikanske, gutteromsproduserte videoopptak der alkoholinntak, hasjrøyking, generell utagerende oppførsel og utallige blåmerker var en del av ingrediensene. Sagt med andre ord, filmer der unge menn fikk ut adrenalin og gjorde små kunstverk på brettet.

Nå har jeg aldri vært noen stor surfeentusiast, men surfefilmer tilhører den samme sjangeren. En sjanger som opp igjennom åra er blitt profesjonalisert og kapitalisert, uten at den barnslige gløden er blitt borte. Animasjonsfilmen «Surf’s Up» sterkeste kort er at den også klarer å ivareta denne følelsen.

Friskt

Vi møter tenåringspingvinen Cody Maverick, en håpefull surfer, som drømmer om å delta på surfekonkurransen «Big Z Memorial Surf Off». Han er god, bare ikke god nok – ikke ennå.

Filmen er bygget som en surfedokumentar, der et kamerateam følger den unge pingvinen, intervjuer familien hans, vennene hans og ikke minst fanger feelingen blant surferne på stranda. Og pingviner til tross, føles filmen frisk. Den er morsom, pen å se på og akkurat annerledes nok til at følelsen «bare enda en animasjonsfilm med søte dyr» ikke melder seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer