Risikerer 24 års fengsel

Michael Jackson er tiltalt for sju tilfeller av sexovergrep mot en mindreårig gutt. Popkongen har også ifølge tiltalen to ganger gitt gutten alhokol, med den hensikt å forgripe seg på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tiltales for misbruk av en ung gutt

Jackson «frikjent» i februar Statsadvokaten i Santa Barbara i California, Tom Sneddon, tok like etter klokka 22 norsk tid torsdag ut tiltale mot Michael Jackson for overgrep mot en nå 14 år gammel gutt, melder CNN og Sky News. Gutten, som var 13 år gammel da overgrepene skal ha skjedd, har flere ganger overnattet i Jacksons hjem.

Ni punkter

Tiltalen dreier seg om sju tilfeller av sexovergrep og to tilfeller hvor popkongen skal ha gitt gutten alkohol med den hensikt å begå overgrep mot ham. Dersom Jackson dømmes på alle ni tiltalepunktene, risikerer han 24 års fengsel, melder Sky.

Jackson ble arrestert på grunn av mistanke om flere tilfeller av utuktig omgang med mindreårige.

Rettssaken, som starter 16. januar, finner sted i den lille arbeiderbyen Santa Maria, kort vei fra Neverland. Det er ventet at det vil bli et mediesirkus uten sidestykke.

- Det kommer til å bli den rene dyrehagen der oppe. Pressen kommer til å invadere hele byen, sier jusekspert Chris Darden, som fulgte den forrige store, lignende mediesaken i USA mot O.J. Simpson.

Frikjent i februar

Ifølge et internt dokument hos sosialmyndighetene i Los Angeles skal den nå 14 år gamle gutten og hans familie ha trukket tilbake anklagene mot Jackson allerde i februar. Dokumentet kom på avveie, og nettstedet Smoking Gun publiserte innholdet. Etter intervjuer med både den 13 år gamle gutten, hans bror, mor og søster konkluderte sosialmyndighetene i byen med at anklagene mot Jackson var usanne.

Statsadvokaten hevdet at han kjente til undersøkelsene barnevernet i Los Angelses hadde gjort, men at han ikke kom til å ta hensyn til dette.

- Ut fra det vi vet, betrakter vi ikke disse uttalelsene fra sosialmyndighetene som noen betydningsfull faktor, sa Sneddon ifølge AP da lekkasjene ble kjent for litt over en uke siden.

Avviser

Jackson og hans familie avviser anklagene som grunnløse. Popkongens advokat, Mark Geragos, hevder de som anklager Jackson, er ute etter penger.

45-åringen fortalte i fjorårets britiske dokumentar om hvordan han så på seg selv som «Peter Pan»- gutten som aldri blir voksen. Han fortalte om unge gutter som overnattet på Neverland «som venner» og bedyret at besøkene var helt uskyldige. Jackson forsøkte i ettertid å stanse dokumentaren.

Michael Jackson ble også i 1993 anklaget for seksuelle overgrep mot en mindreårig. Gutten nektet å vitne i retten, og det ble aldri noen rettssak. Det skal ha blitt inngått forlik mellom Jackson og guttens familie som skal ha involvert en godtgjørelse på flere titalls millioner.

Mye på grunn av den saken ble loven endret i California slik at det nå er lettere for påtalemakten å ta i bruk flere typer beviser i saken. Jackson kan dermed komme til å oppleve at beviser fra saken i 1993 blir brukt i denne nye saken.

TILTALT: Statsadvokaten i Santa Barbara har tatt ut tiltale mot Michael Jackson. Foto: REUTERS/SCANPIX
RISIKERER 24 ÅR I FENGSEL: Micahel Jackson. Foto: SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer