Risikerer 24 års fengsel

Michael Jackson er tiltalt for sju tilfeller av sexovergrep mot en mindreårig gutt. Popkongen har også ifølge tiltalen to ganger gitt gutten alhokol, med den hensikt å forgripe seg på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tiltales for misbruk av en ung gutt

Jackson «frikjent» i februar Statsadvokaten i Santa Barbara i California, Tom Sneddon, tok like etter klokka 22 norsk tid torsdag ut tiltale mot Michael Jackson for overgrep mot en nå 14 år gammel gutt, melder CNN og Sky News. Gutten, som var 13 år gammel da overgrepene skal ha skjedd, har flere ganger overnattet i Jacksons hjem.

Ni punkter

Tiltalen dreier seg om sju tilfeller av sexovergrep og to tilfeller hvor popkongen skal ha gitt gutten alkohol med den hensikt å begå overgrep mot ham. Dersom Jackson dømmes på alle ni tiltalepunktene, risikerer han 24 års fengsel, melder Sky.

Jackson ble arrestert på grunn av mistanke om flere tilfeller av utuktig omgang med mindreårige.

Rettssaken, som starter 16. januar, finner sted i den lille arbeiderbyen Santa Maria, kort vei fra Neverland. Det er ventet at det vil bli et mediesirkus uten sidestykke.

- Det kommer til å bli den rene dyrehagen der oppe. Pressen kommer til å invadere hele byen, sier jusekspert Chris Darden, som fulgte den forrige store, lignende mediesaken i USA mot O.J. Simpson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer