Risikerer egne millioner på norsk gangsterfilm

Dropper offentlig støtte.

LAGER GANGSTERKOMEDIE: Fra venstre:  Yasmine Garbi, Anders Danielsen Lie, Jenny Skavlan og Leon Bashir. FOTO: LARS EIVIND BONES
LAGER GANGSTERKOMEDIE: Fra venstre: Yasmine Garbi, Anders Danielsen Lie, Jenny Skavlan og Leon Bashir. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morges troppet blant andre Jenny Skavlan, Kim Bodnia, Anders Danielsen Lie og Yasmine Garbi opp på location i Oslo for å starte innspillingen av Norges første gangsterkomedie, kalt «Tomme tønner».

Det spesielle er, som Dagbladet.no skrev i helgen, at produksjonen av filmen skjer uten en eneste offentlig krone. Norge er et lite filmland, der støtte fra Norsk filminstitutt nesten alltid er helt avgjørende for om en film blir noe av eller ikke.

Men det siste drøye året har det vært flere eksempler på at filmskapere velger å ta omveien utenom det offentlige. Både «Jernanger» og «Død snø» ble finansiert av private investorer.

- «Tomme tønner» er en kommersiell sjangerfilm, som blir laget på relativt kort tid. Dermed er vi mer interessante for de som sitter med pengene, forteller produsent Kjetil Omberg.

Laget av «Izzat»-skaper«Tomme tønner» har et budsjett på 12 millioner kroner, og forteller historien om tre rørete norske gangstere som havner i trøbbel etter å ha mislykkes i forsøket på å rappe en utstoppa falk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer