Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Risikerer millionbot for naken rumpe

TV-kanal saksøkt for visning av rumpe før klokken 22.00

(Dagbladet.no) Det amerikanske TV-selskapet ABC risikerer å måtte punge ut med 1 million dollar, eller 5,4 millioner norske kroner, etter visningen av en episode av politiserien «NYPD Blue». Episoden som gikk på lufta i 2003, skal ha vist nærbilder av en kvinnelig rumpe.

Det er The Federal Communications Commission (FCC) i USA som har bøtelagt TV-selskapet. Kommisjonen begrunner boten med at visning av scener av seksuell karakter før klokken ti på kvelden er usømmelig. ABC har ikke vedtatt boten og påstår at rumper ikke er et seksuelt organ.

Den omdiskuterte scenen fra politiserien som også er vist på TV2 i Norge, skal vise en gutt som overrasker en naken kvinne på vei inn i dusjen. FCC mottok en rekke klager på scenen, der også kvinnens ene bryst skal ha vært synlig.

En talsmann for TV-kanalen ABC sier at episoden ble sendt med en advarsel i forkant og at TV-seriens realistiske stil var godt kjent for seerne. Kanalen vil anke boten som er den nest høyeste bot for usømmelighet på amerikansk TV. «NYPD Blue» hadde sin premiere i 1993 og ble avsluttet i 2005.

I 2006 idømte den samme kommisjonen en bot på en episode av serien «Without A Trace». Da lød summen på 3,6 millioner dollar, men ble etter forhandlinger senket til 150.000 dollar.

Janet Jacksons direktesendte «garderobefeil» under Super Bowl i 2004 utløste en bot på 550.000 dollar. I norske kroner utgjør det rundt 3 millioner.

FCC har i lang tid kjempet mot usømmelighet på TV-skjermene i USA og har med myndighetene i ryggen tillatelse til å skrive ut gigantiske bøter til TV-stasjoner som bryter reglene.

image: Risikerer millionbot for naken rumpe
HARDBARKA POLITIFOLK:</B> NYPD Blue gikk på TV i 12 år. Den siste episoden ble vist på TV2 i 2007.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media