- Risikoen ved svineinfluensa den samme som ved kjønnssykdommer

Sexforsker anbefaler god gammeldags flørting.

 ANBEFALER KONDOM:  Forsker Bente Træen  
Foto: Bjørn Sigurdsøn,  NTB / SCANPIX
ANBEFALER KONDOM: Forsker Bente Træen Foto: Bjørn Sigurdsøn, NTB / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): - Denne influensaen er såpass smittsom at man enten får avstå fra flørtingen, eller gjøre det på den gammeldagse
måten og utveksle telefonnumre, foreslår Bente Træen.

Hun er professor og sexforsker ved Universitetet i Tromsø, og tror ikke at svineinfluensaen vil legge en demper på den sensuelle festivalstemningen på Øya.

- En perfekt avslutning på festivalkvelden, må jo være et løfte om at man kan sees igjen. Når man havner i seksuelle situasjoner etter få timers bekjentskap, har man veldig ofte en romantisk oppskrift.

Gammeldags flørting
Den sier at etter romantisk spill, følger et løfte om etterspill. For mange, spesielt jenter, er dette avgjørende for om de nyter sexen eller ikke, sier Træen.

Hun foreslår derfor at de lystne festivalgjengerne dropper one night stands, og heller planlegger å date hverandre på den gode gamle måten før man hopper tilkøys.

Spesielt i disse influensatider.

- Mennesker gjør det de lyster, særlig når de har drukket. Derfor kan det hende at man tenker «det skjer ikke med meg, jeg treffer ingen som er smittet». Sånn sett er jo risikoen for svineinfluensaen helt det samme som med kjønnssykdommer, sier Bente Træen.

- Litt som med hiv
Sexforskeren påpeker at smitteeksperter spår at en tredjedel av befolkningen vil få svineinfluensa.

- Mange tenker sikkert «jeg kan like godt bli smittet først som sist», og så hopper de i det. Litt som med hiv i det homofile miljøet i San Fransisco, sier Træen.

Hun har bare én essensiell oppfordring til festivalfolk som håper på å ende opp på et fremmed soverom:

- Husk kondom! Får du svineinfluensa, kommer du deg sannsynligvis etter det. Men får du klamydia, da er det ingen utvei.