- Risikoen ved svineinfluensa den samme som ved kjønnssykdommer

Sexforsker anbefaler god gammeldags flørting.

ANBEFALER KONDOM:  Forsker Bente Træen  
Foto: Bjørn Sigurdsøn,  NTB / SCANPIX
ANBEFALER KONDOM: Forsker Bente Træen Foto: Bjørn Sigurdsøn, NTB / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Denne influensaen er såpass smittsom at man enten får avstå fra flørtingen, eller gjøre det på den gammeldagsemåten og utveksle telefonnumre, foreslår Bente Træen.

Hun er professor og sexforsker ved Universitetet i Tromsø, og tror ikke at svineinfluensaen vil legge en demper på den sensuelle festivalstemningen på Øya.

- En perfekt avslutning på festivalkvelden, må jo være et løfte om at man kan sees igjen. Når man havner i seksuelle situasjoner etter få timers bekjentskap, har man veldig ofte en romantisk oppskrift.

Gammeldags flørtingDen sier at etter romantisk spill, følger et løfte om etterspill. For mange, spesielt jenter, er dette avgjørende for om de nyter sexen eller ikke, sier Træen.

Hun foreslår derfor at de lystne festivalgjengerne dropper one night stands, og heller planlegger å date hverandre på den gode gamle måten før man hopper tilkøys.

Spesielt i disse influensatider.

- Mennesker gjør det de lyster, særlig når de har drukket. Derfor kan det hende at man tenker «det skjer ikke med meg, jeg treffer ingen som er smittet». Sånn sett er jo risikoen for svineinfluensaen helt det samme som med kjønnssykdommer, sier Bente Træen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer