Rita Engedalen vant European Blues Challenge

Selv var hun nervøs og turte ikke å håpe på seier i musikkonkurransen.

NUMMER ÉN I EUROPA: Rita Engedalen og bandet Backbone kunne i går juble etter å ha vunnet den gjeve blueskonkurransen. Foto: Roald Jungård
NUMMER ÉN I EUROPA: Rita Engedalen og bandet Backbone kunne i går juble etter å ha vunnet den gjeve blueskonkurransen. Foto: Roald JungårdVis mer

(Dagbladet): -Det her var stort. Det var jo helt utrolig. Både jeg og gitaristen var ganske nervøse, men da vi kom i gang hadde vi det gøy, sier Engedalen. Hun har fortsatt ikke landet helt når Dagbladet snakker med henne søndag kveld.

Slo 18 andre land Sammen med bandet Backbone stakk bluesdronninga av med seieren i musikkonkurransen European Blues Challenge, som gikk av stabelen i Berlin i helga. Det var andre gang konkurransen ble avholdt, med 19 artister fra like mange land.

Norges representant hadde ikke turt å håpe på seier i forkant av konkurransen.

- Jeg gjorde jo ikke det. Jeg gikk opp, var litt nervøs og tenkte at her skal vi gi en konsert. Selv hadde jeg en annen favoritt, sier hun.

Ser mot Europa Som vinner av European Blues Challenge får Engedalen og bandet spille på tre musikkfestivaler i sommer, i Frankrike, Sveits og Norge.

Bluesdronninga sier at det betyr mye å få vist fram musikken sin.

- Det har kommet flere forespørsler fra land i Europa. Jeg har fått vist fram både meg og bandet veldig godt. Det er gøy å se responsen. Det er det man ønsker når man har plate ute, å turnere og gi konserter, sier Engedalen. Hun slapp nettopp albumet «Broken Soul Blues» sammen med Margit Bakken i duoen Women in Blues.

Gir ekstra guffe Engedalen debuterte i 2004 med plata «Hear my Song».

Siden har hun sluppet flere album og etbalert seg som en av Norges framste bluesartister.

- Det betyr veldig mye å få vist fram musikken sin. Når man opplever dette er det en god respons og man får litt igjen for ting. Det gir litt guffe til å stå på videre og er en fin måte å få vist fram bluesen sin på, sier hun.

BLUESDUO: Plateaktuelle Margit Bakken (t.v.) og Rita Engedalen har spilt sammen i snart ti år, nå under navnet Women in Blues. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
BLUESDUO: Plateaktuelle Margit Bakken (t.v.) og Rita Engedalen har spilt sammen i snart ti år, nå under navnet Women in Blues. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer