Rita Engedalen vant European Blues Challenge

Selv var hun nervøs og turte ikke å håpe på seier i musikkonkurransen.

NUMMER ÉN I EUROPA: Rita Engedalen og bandet Backbone kunne i går juble etter å ha vunnet den gjeve blueskonkurransen. Foto: Roald Jungård
NUMMER ÉN I EUROPA: Rita Engedalen og bandet Backbone kunne i går juble etter å ha vunnet den gjeve blueskonkurransen. Foto: Roald Jungård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): -Det her var stort. Det var jo helt utrolig. Både jeg og gitaristen var ganske nervøse, men da vi kom i gang hadde vi det gøy, sier Engedalen. Hun har fortsatt ikke landet helt når Dagbladet snakker med henne søndag kveld.

Slo 18 andre land Sammen med bandet Backbone stakk bluesdronninga av med seieren i musikkonkurransen European Blues Challenge, som gikk av stabelen i Berlin i helga. Det var andre gang konkurransen ble avholdt, med 19 artister fra like mange land.

Norges representant hadde ikke turt å håpe på seier i forkant av konkurransen.

- Jeg gjorde jo ikke det. Jeg gikk opp, var litt nervøs og tenkte at her skal vi gi en konsert. Selv hadde jeg en annen favoritt, sier hun.

Ser mot Europa Som vinner av European Blues Challenge får Engedalen og bandet spille på tre musikkfestivaler i sommer, i Frankrike, Sveits og Norge.

Bluesdronninga sier at det betyr mye å få vist fram musikken sin.

- Det har kommet flere forespørsler fra land i Europa. Jeg har fått vist fram både meg og bandet veldig godt. Det er gøy å se responsen. Det er det man ønsker når man har plate ute, å turnere og gi konserter, sier Engedalen. Hun slapp nettopp albumet «Broken Soul Blues» sammen med Margit Bakken i duoen Women in Blues.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer