Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Riv Postgirobygget! Nå!

Postgirobyggets to første plater har solgt tilsammen 230 000 eksemplarer. Personlig håper jeg den nye «Supertanker» råtner på rot i platebutikkenes stativer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvordan er det mulig å styrke selvbildet til den norske artistbransjen når plateselskapet Norske Gram og produsent Ulf Risnes legger lista så lavt som her? Hvordan kan man stusse over at norsk musikk har et dårlig rykte i eget land når det er plater som dette selskapene svir av en mill. eller to i tv-annonsering for?

Av alle ubetydelige distriktshøyskolerock-plater som har kommet i løpet av 90-tallet (Trang Fødsel, Di derre, Søsterhjemmet, Unge Frustrerte Menn etc.) er dette den aller verste. «Supertanker» er det mest umusikalske, usjarmerende og forflata stykke musikk jeg har hørt på evigheter. Tekst- og låtskribent Arne Hurlen var den blinde høna som fant kornet med debuten «Melis» (1996). Tre år seinere virker Hurlen å ha mistet både hørsel og enhver form for musikalsk fintfølelse. Postgirobygget prøver desperat å lage koselig sommerpop, men ender opp med å produsere skrålende, triviell og amatørmessig tomhetspop som kan gjøre plateanmeldere til voldsmenn. Det er ikke en av disse låtene jeg har lyst til å høre igjen.

En mindre stilig gitarsolo (hvorfor måtte dere gjøre dette mot Clapton? hvorfor?) enn den i «Se det på TV» har man ikke hørt siden en eller annen rockeverksted-utgivelse fra det tidlige 80-tallet. «Lykken i lomma» er antagelig spesialskrevet til Butinox' tv-kampanje juli '99. Mens «Hvordan går det med deg» er et kroneksempel på hvordan Hurlen skitner til en hverdagslig teksttradisjon. Eller hur?

Hvordan går det med deg
Hvordan går det med deg
Hvordan går det med deg
Hvordan går det med deg
er du lykkelig nå
hva driver du med
Hvordan går det med deg

Men man kan jo håpe at «Supertanker» har en funksjon likevel. Forhåpentligvis betyr denne grenseløst enerverende utgivelsen spiker'n i kista til hele den fordømte dh-rocken.

Objektiv hilsen

Håkon Moslet