River av seg bluesen

NOTODDEN (Dagbladet): Blues er fortsatt en guttegreie, men jentene kommer - bare de får noen år på seg. Norske Kristin Berglund (44) og amerikanske Deborah Coleman (41) satser nå for fullt med nye plater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var få kvinnelige artister på årets bluesfestival. De klarte til gjengjeld å gjøre seg bemerket: en aggressiv og elektrisk Deborah og en mer akustisk orientert Kristin.

Fikk barn

- Blues er mannsdominert, men vi er noen få som tvinger oss fram. Og bare vent, om 10- 15 år vil det være mange av oss, spår Deborah.

- Jenter er opptatt av andre ting enn å sitte på rommet og spille gitar. Det koster så mange timer i ensomhet. De har ikke pågangsmotet som trengs, mener Kristin.

Det er nesten bare hudfargen som skiller de to musikerne. De spilte begge i band fra de var unge, de er gitarister og låtskrivere, de høster inspirasjon fra de samme kildene og de har latt karrieren spille andrefiolin i mange år.

Kristin Berglund (44) startet som visesanger på ungdomsskolen hjemme i Asker, ble oppdaget, var på tv, fikk platetilbud og var i studio, men var ikke fornøyd med resultatet. Først i 1976 kom debuten, og fire år etter dro hun til USA for å spille inn «Long Distance Love» med kjente amerikanske musikere. På 80-tallet spilte hun i Two For The Blues og Hartvig & The Heartbreakers, men neste gang hun skulle gi ut plate ville hun ha egne låter og full kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer