River Bibelen i filler på scenen

Vær forberedt, alle sørlendinger: Rockens absolutte versting er på vei til Kristiansand i sommer. Marilyn Manson flørter med såvel satanisme og nazisme, og han får millioner av amerikanske tenåringer, og deres foreldre, til å gå av skaftet. 2. juli kommer han til Norge og Quart-festivalen.

Marilyn Manson er mannen som gjør rocken farlig igjen. Med sitt 'Antichrist Superstar'-album har han på en finurlig måte klart å blande kommersiell appell med eksplosiv, industriell rock, et spekulativt og tvetydig budskap og en helt særegen lyst og evne til å provosere det etablerte USA.

Evig pinsel

Undertegnede møtte som første og hittil eneste norske journalist, Marilyn Manson, ansikst til ansikt, i USA for et snaut år siden. Rammen for intervjuet var helt spesiell. Manson skulle ha konsert på Roberts Stadium i Evansville, Indiana. Utenfor hadde over 200 kristne demonstranter samlet seg for å advare Mansons fans. -Marilyn Manson leder barna våre til evig pinsel i helvete. Herre Jesus, redd noen sjeler i kveld, messet en legpredikant.-Marilyn Manson representerer ondskapen sjøl. De som følger ham ender opp i helvete, konkluderte en av demonstrantene. Inne på et hotell i nærheten av konsertarenaen møtte vi Manson - likblek, svartkledd og med to av hans påstått 450 selvpåførte arr synlige på halsen. -De kristne grupperingene har misforstått totalt, fastslo Manson med sin mørke, monotone stemme.

Massemorderen Manson

Manson ble født som Brian Warner i Cleveland, Ohio for 29 år siden. Han fikk tidlig et yterst anstrengt forhold til kristendommen. Årene på en streng, kristen privatskole og hans egen avsløring av at betefaren satt i kjelleren og onanerte til filmer hvor kvinner hadde sex med alskens dyr, var med på å forme den han er i dag. -Det som engang skremte meg har blitt en del av min personlighet, fortalte han undertegnede. Navnet Marilyn Manson tok han etter å ha satt sammen fornavnet til Marilyn Monroe og etternavnet til massemorderen Charles Manson. -Marilyn Manson-karakteren er en syntese av mann og kvinne, godt og vondt, hat og apati, Gud og Satan. Alle menneskene har disse sidene i seg, men vi blir lært til å skamme oss over den syndige siden.

Pastor i satankirken

'Antichrist Superstar' (to millioner solgte i USA) har gjort Manson til både skyteskive og celebritet i hjemlandet. Han viser seg stadig sammen med representanter fra Hollywood-eliten samtidig som hans 'Dead To The World Tour' er den mest kontroversielle siden Alice Cooper og Ozzy Osbournes storhetstid. Scenen er prydet med bannere særdeles lik de nazistene brukte på 30- og 40-tallet. Utrolig nok har også Mansons nye selvbiografi, 'The Long Hard Road Out Of Hell', skrevet sammen med New York Times-journalist Neil Strauss, blitt en av vårens bestselgere i statene. Her forteller Manson om sitt forhold til satanisme og til Church of Satan, hvor han er utnevnt til pastor av grunnleggeren Anton LaVey. Joda, Manson er satanist, men uten å dyrke djevelen.

Sex og vold

'Satanisme handler om å dyrke deg selv, fordi du er ansvarlig for dine egne gode og onde sider. Kristendommens kamp mot djevelen har alltid vært en krig mot menneskets mest naturlige innstinkter - sex, vold og selvtilfredsstillelse, og en fornektelse av at mennesket er en del av dyreriket' forklarer Manson i boka. Marilyn Manson hater kristendommen, og da Dagbladet opplevde han live i Evansville rev han Bibelen i filler før han kastet restene til et ekstatisk publikum. Men de kristne har ingen grunn til å klage, mener Manson selv.-De kristne må takke seg selv. Det var de som skapte meg. Uten min kristne oppvekst hadde jeg ikke vært den jeg er i dag, hånflirte Manson.

SJOKK-ROCKER:</B> Marilyn Manson i all sin prakt. I sommer setter han for første gang sine bein på norsk jord, og det midt i det bibeltro Sørlandet. Pastoren i Church of Satan er USAS mest kontroversielle rocker akkurat nå.