River Phoenixs narkobruk kjent

Den unge skuespilleren River Phoenix døde av en overdose i 1993. Åtte år senere kommer det fram at hans narkotikabruk var kjent i filmbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sjokk og sorg spredte seg over filmbyen - og blant fansen - i 1993. River Phoenix var død 23 år gammel av en overdose utenfor Johnny Depps nattklubb «The Viper Room» i Hollywood.

Ingen kunne tro det. Phoenix hadde framstått som sunnhetens selv ved å leve som veganer.

Besatt

River Phoenix var kjent for at han kunne bli besatt av karakterene han spilte. Den siste filmen Phoenix spilte i, var «The Thing Called Love» i regi av Peter Bogdanovich. I et intervju i Premiere snakker Bogdanovich ut om sitt forhold til den unge skuespilleren. Her forteller han at han forsøkte å snakke med Phoenix om hans narkotikaforbruk. River sa derimot at han ikke hadde problemer med narkotika - det hele var bare en måte å komme under karakterens overflate.

Dette fikk tragiske følger. «The Thing Called Love» handlet om en ung countrysanger som havner på skråplanet mens han forsøker å gjøre suksess i Nashville. På rollelisten finner vi også Samantha Mathis, Dermot Mulroney og Sandra Bullock.

- Ironien med Phoenix var at dess mer briljant han var som skuespiller, dess vanskeligere ble det å skille mellom River og karakteren han spilte, sier Bogdanovich til Premiere.

Vår tids James Dean

River Phoenix slo gjennom som følsom unggutt i Stephen King-filmen «Stand by Me» i 1986. I likhet med James Dean, kombinerte også River Phoenix et følsomt og sart ytre med rebelske rollekarakterer. han spilte også i kassaskusessen «Indiana Jones and the Last Crusade», og var datanerd mot Robert Redford i «Sneakers».

I «My Own Private Idaho» spiller han en mannlig prostituert som forelsker seg i Keanu Reeves, og han gjør opprør mot familien i «Running on Empty».

I Rivers egen familie har broren Joaquin gjort stor skuespillerkarriere, og spilt ledende roller i filmer som «Gladiator» og «8 mm».

Rivers briljante karriere som en av vår tids største skuespillertalenter tok imidlertid en brå slutt utenfor «The Viper Room» i 1993. Han vil for alltid bli husket som gutten med det såre ansiktsuttrykket, som skjulte en opprørsk natur.

«My Own Private Idaho» var en av Phoenix største kunstneriske suksesser.
REBELL: Et sart ytre med en rebelsk sjel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer