«Riverdale» burde gi brekninger. Problemet er bare at den er veldig bra

Gode tv-serier kan komme fra hvor som helst.

FRA PASTELL TIL NEON: «Riverdale» har DNA fra både Beverly Hills 90210 og Twin Peaks. At både Luke Perry (Dylan i «90210») og Mädchen Amick (servitøren Shelley i «Twin Peaks») spiller foreldre her er neppe tilfeldig. Foto: Netflix
FRA PASTELL TIL NEON: «Riverdale» har DNA fra både Beverly Hills 90210 og Twin Peaks. At både Luke Perry (Dylan i «90210») og Mädchen Amick (servitøren Shelley i «Twin Peaks») spiller foreldre her er neppe tilfeldig. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Ikke alle kan bli en stor kunstner, men en stor kunstner kan komme fra hvor som helst,» forteller animasjonsfilmen «Rottatouille» oss.

Dere vet, den om kloakkrotta som blir gourmetkokk.

Og akkurat som at selv tegnefilmer kan gi livsvisdom, trenger ikke gode tv-serier ha skyhøye budsjetter, tilhøre en anerkjent sjanger, eller unnfanges hos HBO.

For den som er villig til å lete er det kvalitet å finne i det som på overflaten er lett å avfeie.

Fra pastell til neon

På papiret virker «Riverdale» som søppel. I USA sendes den på trashkanalen The CW, mest kjent for «Top Model» og «One Tree Hill». Den er basert på den utdaterte tegneserien «Archie» (han prektige tenåringen med rutenett i håret), oppgradert i «mørk og hardbarka» ham. Sånt som tonedøve kanalsjefer ber om for å virke hippe.

En kombinasjon som burde gi brekningsfornemmelser.

Problemet er bare at serien er bra. Veldig bra.

Archies pastellfargede Riverdale har fått en ulmende undertone av ubehag som vitner om at alt ikke er som det skal bak forstadsfasaden. Tenåringsintriger à la «Beverly Hills 90210» foregår plutselig i «Twin Peaks». Det drypper atmosfære fra hvert neonbelyste bilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer