Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rivertonprisen til Kjell Ola Dahl

For boka «Kureren».

Forfatteren får Rivertonprisen 2015 for spenningsboka «Kureren».

Rivertonprisen, «Den gyldne revolver», deles ut årlig av Rivertonklubben for det beste arbeid innen norsk kriminallitteratur. Det er Rivertonklubbens egen jury som utnevner vinneren.

Juryen skriver bl.a:

«Rivertonprisen for 2015 går til en kriminalroman som presenterer oss for tilsynelatende uløselige gåter, fordi de oppstår i situasjoner så vanskelige, uvirkelige, og likevel så nært på virkelighet som alltid er med oss og vi vet har kastet lange skygger helt opp til vår egen tid: Den andre verdenskrigen», skriver bl.a. juryen i sin begrunnelse.

Kjell Ola Dahl er født i 1958 på Gjøvik.

Han debuterte i 1993 og har utgitt en rekke kriminalromaner om politietterforskerne Gunnarstanda og Frølich. I 2000 fikk han Rivertonprisen for «En liten gyllen ring». Hans kriminalromaner utgis i 14 land. Han driver også et gårdsbruk på Feiring i Eidsvoll kommune.

Øvrige nominerte er Ingebjørg Berg Holm:

«Stjerner over, mørke under»; Tore Aurstad og Carina Westberg: «Nattevandreren»; Vidar Sundstøl: «Djevelens giftering»; Frits de Bourg: «Dødens elv».

Rivertonklubben ble startet i 1972. Rivertonprisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen.