Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

R.L. Burnside

Elektrisk deltablues som river i øregangene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

R.L. Burnside er ekte vare. Fiskeren og farmeren fra Mississippi spilte på lokale bluesklubber, såkalte juke joints, i 50 år før han cd-debuterte i 1992. Fire år seinere ble den snart 75 år gamle gitaristen og vokalisten oppdaget av enda flere gjennom samarbeidet med rockeren Jon Spencer, og siden er platene kommet tett.

Skal du bli kjent med Burnside kan det være lurt å begynne med studioplatene, f.eks. fjorårets utmerkete «Wish I Was In Heaven Sitting Down», mens denne cd-en fra januar gir et godt inntrykk av mannens intense liveshow. Med sin rytmisk pulserende og repeterende stil, spiller Burnside elektrisk «Delta juke joint blues» mer intenst og jordnært enn de aller fleste - så til de grader at det blir vel monotont i lengden. Men det river. «Jumper On The Line» er verd cd-prisen aleine, og det er fornøyelig å høre Burnsides verbale utlegning på «He Ain't Your Daddy» .

Hele Norges coronakart