Road-movie

Testosteronsprengte tenåringer og en ti år eldre kvinne.

Tenoch og Julio er to skrytende testosteronbomber, men begge får utfordret sin manndom når de drar på biltur med den ti år eldre Luisa. Opplevelsen er så skakende at vennskapet mellom tenåringene forandrer seg.

Når kjærestene til Tenoch (Diego Luna) og Julio (Gael Garcia Bernal) reiser på ferie til Europa, driver guttene formålsløst rundt i Mexico by. Overklassegutten Tenoch inviterer middelklassekameraten med seg i et stort familiebryllup, der også presidenten er invitert. Her treffer de Luisa (Maribel Verdü), kona til Tenochs nevø, og prøver å sjekke henne opp.

Enden på visa er at hun blir med dem på biltur gjennom landet - mot ei strand som kanskje bare finnes i guttenes fantasi. Tenoch og Julio håper selvsagt å få seg et nummer, de ser på seg selv som uimotståelige superelskere. Luisa har en noe annerledes agenda, men utfordrer guttenes seksualitet på måter de ikke var forberedt på. Det skal også sies at Tenoch og Julio utfører selve akten på en måte en bedriftsøkonom ville velsignet: kjapt og effektivt og ferdig på under to minutter.

Alfonso Cuarsn forteller denne historien med både humor og varme. Men i tillegg bruker han «Og mora di også» til å vise fram Mexico som mer enn en turistbrosjyre. Når hovedpersonene kjører gjennom det pittoreske landskapet, lar han oss få innblikk i virkeligheten utenfor ved hjelp av en fortellerstemme. Denne effektive, nesten brutale metoden bruker han til å vise oss et dystert bakteppe: Demonstrasjoner, fattigdom, militære sperringer og polititrakassering river opp det idylliske bildet av det som for oss mest er et eksotisk ferieland.