TIL HOLLYWOOD: Roar Uthaug har tidligere regissert «Fritt Vilt» og «Bølgen». Nå skal han ta for seg «Tomb Raider»-universet, med det svenske stjerneskuddet Alicia Vikander i hovedrollen som Lara Croft. Her fotografert i forbindelse med lanseringa av «Bølgen» under Filmfestivalen i Haugesund. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
TIL HOLLYWOOD: Roar Uthaug har tidligere regissert «Fritt Vilt» og «Bølgen». Nå skal han ta for seg «Tomb Raider»-universet, med det svenske stjerneskuddet Alicia Vikander i hovedrollen som Lara Croft. Her fotografert i forbindelse med lanseringa av «Bølgen» under Filmfestivalen i Haugesund. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Roar Uthaug skal regissere ny «Tomb Raider»-film

Svensk stjerneskudd skal spille Lara Croft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Torsdag kom nyheten om at norske Roar Uthaug skal regissere en såkalt «reboot» av «Tomb Raider». Det melder Variety.

Den første filmen om actionheltinnen Lara Croft kom i 2001, og oppfølgeren traff kinolerreter to år senere. I tillegg har det blitt produsert flere spill med Lara på gravkammer-eventyr.

SVENSK STJERNESKUDD: Alicia Vikander får rollen som Lara Croft. Foto: NTB Scanpix
SVENSK STJERNESKUDD: Alicia Vikander får rollen som Lara Croft. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I de to filmene var det Angelina Jolie som hadde hovedrollen, mens i den kommende Hollywood-filmen er det svenske Alicia Vikander som har kapret rollen som den britiske arkeologen.

Det at filmen er en «reboot» innebærer at man til en viss grad ser bort fra det som har hendt i tidligere filmer, og starter «på nytt», ifølge Urban Dictionary.

Roar Uthaug debuterte som regissør med skrekkfilmen «Fritt Vilt» i 2006, og sto bak storfilmen «Bølgen» i fjor.

Les Dagbladets anmeldelse her: Våte drømmer

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vikander på sin side har gjort brakkarriere i Hollywood de siste årene, og har vært å se i filmer som «The Danish Girl» og «Ex Machina». Hun vant en Oscar for førstnevnte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer