Robbie får homo-erstatning

«Er ikke, og har aldri vært, homofil».

(Dagbladet.no): Robbie Williams har vunnet fram med sitt søksmål mot magasinene The People, Star og Hot Stars. I fjor publiserte de saker om at Williams hadde hatt tilfeldig sex med menn, skriver BBC.

Nå må eierne MGN Limited og Northern & Shell plc ut med erstatning.

- Er ikke homo

Eierne har akseptert at historiene om Williams ikke er sanne, og har blitt enige med artisten om et ukjent erstatningsbeløp.

Det ble klart etter en høring i London\'s High Court. Williams var ikke selv til stede, men advokat Tom Shields fortalte blant annet følgende til retten:

- Mr. Williams er ikke, og har aldri vært, homofil.

Saken i The People handlet om at Robbie var i ferd med å bløffe publikummet sitt i selvbiografien «Feel». I boka, som er skrevet i samarbeid med forfatter Chris Heath, heter det at Williams utelukkende har hatt sex med kvinner.

Ber om unnskyldning

FÅR ERSTATNING: Robbie Williams får en ukjent erstatningssum etter at britiske aviser hevdet at han hadde hatt sex med menn. FOTO: SCANPIX/REUTERS
FÅR ERSTATNING: Robbie Williams får en ukjent erstatningssum etter at britiske aviser hevdet at han hadde hatt sex med menn. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

I magasinene Star og Hot Stars het det at Williams også har hatt sex med menn.

Zoe Norden, advokat for MGN og Northern & Shell innrømmer nå at dette er feil, ifølge BBC.

- Forsvareren beklager overfor saksøkeren, og uttrykker anger for skaden dette har påført ham, sa hun i retten.

Magasinene har også akseptert å trykke offisielle unnskyldninger, samt å betale rettsomkostningene.