Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Robbie Williams-billetten koster egentlig 405 kroner. Vi måtte betale 900.

Billettkontoret i Oslo selger billetter til Robbie Williams-konserten pålydende 405 kroner for 900 kroner. Det synes de er helt greit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Danmark er videresalg av billetter i vinnings hensikt forbudt. I Norge er virksomheten lovlig. Men SV har fremmet et lovforslag som kan gjøre slik virksomhet ulovlig også her.

- Det vil ikke ramme oss. Vi driver ikke med svartebørs, men er et registrert firma som kjøper billetter og selger dem videre, sier Sam Kumar i Billettkontoret.

Virksomheten holder til på et lite kontor andre etasje i Storgata 39, fra samme adresse og kontor som et byrå som formidler utleieleiligheter.

Over dobbel pris

I går besøkte Dagbladet billettkontoret anonymt, og kjøpte én billett til konserten med Robbie Williams i Valhall 14. november.

Billettens pålydende er 405 kroner. Billettkontoret forlangte 890 kroner og et gebyr på ti kroner.

Vi forlangte, og fikk, kvittering. Seinere på dagen ringte vi Billettkontoret og snakket med Kumar.

- Jeg ringer fra Dagbladet. På billetten vi kjøpte til Robbie Williams-konserten står det jo 405 kroner. Vi betalte 900. Hvorfor er billettene hos dere så dyre?

- Fordi vi kjøper dem for 850 eller 750 kroner fra sponsorer og firmaer som har fått for mange billetter, sier Kumar.

- Hva om konserten blir avlyst?

- Da får kjøperne tilbake det de betalte, sier Kumar.

I Brønnøysundregistrene er Billettkontoret Invest AS, på samme adresse som Billettkontoret, oppført med Malhotra Suraj Parkash som styreformann og Malhotra Sanjay som varamedlem og daglig leder. Selskapet ble etablert i 1998 og har høyeste kredittverdighet. Det er lønnsomt i billettbransjen. I 2001 omsatte firmaet for 2,5 millioner og hadde et resultat før skatt på 115000 kroner. Foreløpig har ikke Billettkontoret levert regnskap for 2002. Ifølge Kumar er det ikke klart ennå. Han vil ikke opplyse hva omsetningen var i 2002.

Både konsertarrangører, Fotballforbundet, Forbrukerrådet og privatpersoner har irritert seg over virksomheten til Billettkontoret og andre som driver med videresalg av billetter.

«Falskt» nummer

Billettkontoret opplyser at de kjøper billettene av sponsorer og firmaer. Billetten Dagbladet fikk kjøpt klarte vi å spore tilbake til en privatperson som hadde kjøpt ti billetter under navnet «Per Andersen, Oslo» og med et telefonnummer som ikke eksisterer som referansenummer.

- Er det dere i Billettkontoret som organiserer en stab av kjøpere som kjøper maksimal kvote?

- Nei! Det er folk som kommer til oss med billetter, sier Kumar.

- Tidligere i dag sa du at dere fikk billettene fra sponsorer og firmaer...

- Og privatpersoner. Vi har mange som vil selge, og mange som vil kjøpe. Vi videreformidler billettene.

- Hva betaler dere til privatpersoner for billettene?

- Fra 700 til 850 kroner. Avhengig av hva kjøperne vil betale.

DYR OG DEILIG: Robbie Williams' popularitet har resultert i skyhøye billettpriser på svartebørs. De med is i magen kan vente med å kjøpe billett til konserten har begynt. Da selger billetthaiene varene på billigsalg.