Robert De Niro overtar Gandolfinis rolle

Fortsetter innspillingen for å hedre hans minne.

ARVTAKER: Robert De Niro var den eneste aktuelle arvtakeren til James Gandolfinis rolle i den kommende HBO-serien «Criminal Justice». Foto: Stella Pictures
ARVTAKER: Robert De Niro var den eneste aktuelle arvtakeren til James Gandolfinis rolle i den kommende HBO-serien «Criminal Justice». Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): I den amerikanske TV-kanalen HBOs nye storsatsning skulle egentlig James Gandolfini spilt en av hovedrollene.

Skuespilleren, kjent som mafiabossen Tony Sopranos i den populære serien «Sopranos», døde i juni i år av hjerteinfarkt, og HBO har de siste månedene jobbet med å gjenoppta produksjonen av den kommende kriminalserien «Criminal Justice».

De Niro tar over Denne uken ble det offentliggjort at det blir det Oscarvinnende stjerneskuespilleren Robert De Niro som overtar Gandolfinis rolle i serien, som etter planen skal starte innspilling i januar til neste år.

Ifølge kanalens ledere Richard Plepler og Michael Lombardo, var det kun De Niro som var aktuell som Gandolfinis arvtaker, til tross for at filmveteranen aldri tidligere har spilt i TV-serier.

I den kommende mini-serien «Criminal Justice» vil De Niro spille en advokat som blir dratt inn i en komplisert og farlig drapssak i New York. Ifølge NYTimes vil det bare produseres en sesong av serien, som etter planen skal ha premiere en gang neste sommer.

Ville gjennomføre Da James Gandolfini brått døde i sommer var HBO usikre på om produksjonen av serien ville kunne fortsette. Ifølge Deadline var den tidligere Sopranos-stjerna så engasjert og begeistret for den planlagte serien at produsjonslederne begynte å undersøke mulighetene for å få gjennomført innspillingen for å hedre Gandolfinis minne.

I andre sesong av den populære norske serien «Lilyhammer» skulle Gandolfini også etter planen hatt en rolle, det fortalte hans nære venn Steven Van Zandt til Dagbladet kort tid etter Gandolfinis bortgang i sommer.

- Vi snakket sammen for ikke lenge siden. Han skulle gjøre en gjesteopptreden i andre sesong av «Lilyhammer», men vi hadde ikke fått filmet ennå. Jeg skrev inn noe i manus, og snakket med ham om å gjøre en opptreden. Det ville han. Vi snakket om hvordan vi skulle løse det, og det var siste gang jeg snakket med ham, fortalte Van Zandt .

GANDOLFINI: James Gandolfini, kjent fra rollen som mafiabossen Tony Soprano, døde av et hjerteinfarkt i juni i år. Foto: Stella Pictures
GANDOLFINI: James Gandolfini, kjent fra rollen som mafiabossen Tony Soprano, døde av et hjerteinfarkt i juni i år. Foto: Stella Pictures Vis mer