Robert De Niro rørt til tårer når han snakker om sin homofile kunstnerpappa

- Det er enkelte ting jeg angrer på.

(Dagbladet): Skuespiller Robert De Niro avslørte tidligere i år at faren hans var homofil.

Den nå avdøde kunstneren Robert De Niro Sr. etterlot seg en rekke dagbøker, og i HBO-dokumentaren «Remembering The Artist: Robert De Niro Sr.» leser skuespillersønnen høyt fra flere av tekstene.

«Hvis gud ikke vil at jeg skal være homofil, noe som jeg skammer meg så over, så vil han finne en kvinne som jeg vil elske og som vil elske meg, eller i det minste skape en interesse hos meg for kvinner som seksualpartnere,» skriver faren blant annet i ei dagbok.

Dokumentaren hadde premiere mandag, og er tilgjengelig på HBO Nordic.

Det er en tydelig preget skuespiller som snakker om både foreldrenes skilsmisse og farens seksuelle legning.

Rørt til tårer Flere steder i dokumentaren er det en tydelig rørt De Niro som snakker om forholdet til kunstnerpappaen. Han innrømmer at han som ung ikke alltid var like interessert i hva faren holdt på med.

- Det er enkelte ting jeg angrer på med tanke på foreldrene mine, sier han.

I et intervjuet med magasinet Out tidligere denne måneden, åpner De Niro opp blant annet om hva slags forhold han og faren hadde.

- Vi var ikke typen far og sønn som spilte baseball sammen, som du sikkert har skjønt. Med vi hadde et bånd. Jeg var ikke så mye sammen med ham, ettersom moren min og han var separert. Men som jeg sier i dokumentaren, jeg passet på ham på flere måter, sa De Niro.

Døde av kreft Han innrømmer samtidig at han ennå ikke har klart å lese gjennom alle dagbøkene faren etterlot seg. Men det har han tenkt til å gjøre.

- Faren min skrev mye om livet sitt i dagbøkene sine, noe som gir meg en følelse av hva han gikk igjennom, sier skuespilleren.

I dokumentaren gir De Niro også et innblikk i farens studio i Soho i New York. Studioet har stått urørt siden faren døde.

Den figurative maleren Robert De Niro Sr. oppnådde aldri stor berømmelse. Han levde en periode et fattig kunstnerliv i Paris, før han kom tilbake til USA og døde av kreft i 1993.

Sønnen ble på sin side en av verdens mest berømte skuespillere. Han har vunnet flere Oscar, og er blitt kjent for en hel verden gjennom  roller i blant annet «Taxi Driver», «Gudfaren 2» og «Goodfellas».

KUNSTNERFAR: Skuespiller Robert de Niro poserer foran bildet «Women of Algiers in their apartment» i et museum i Frankrike i 2005. Foto: Michel Spingler / AP / NTB Scanpix
KUNSTNERFAR: Skuespiller Robert de Niro poserer foran bildet «Women of Algiers in their apartment» i et museum i Frankrike i 2005. Foto: Michel Spingler / AP / NTB Scanpix Vis mer