Robert Ludlum er død

Krimforfatteren Robert Ludlum er død, 73 år gammel.

Spenningsforfatteren Robert Ludlum døde i går, 73 år gammel. Ifølge forfatterens agent, Matthew Shear, døde forfatteren av et massivt hjerteattakk.

Robert Ludlum begynte sin karrière ved teatret, hvor han arbeidet som skuespiller og produsent før han gav ut sin første bok i 1971. Boken het «Den onde Scarlatti» og ble en kjempesuksess. Etter debuten har Ludlum skrevet over 20 romaner som er solgt i mer enn 110 millioner kopier.

- Det er et stort tap for alle hans lesere, men heldigvis har han fortsatt bøker som ikke er publisert, så vi kommer til å ære ham med å fortsette å gi ut hans bøker, sier Matthew Shear til nyhetsbyrået AP.

Statshemmeligheter og korrupsjon på høyt nivå var gjennomgangstemaer i hans bøker. Bøkene hans er kjent for å ta mange vendinger og holde leseren i spenning til siste side, mens kritikerne himlet med øynene.

En av hans mest populære bokseriver startet med «Hvem var Jason Bourne?» som også ble filmet i sin tid med Richard Chamberlain i hovedrollen. Dette er historien om en spion som får hukommelsestap og som plutselig får en leiemorder i hælene. Han må finne ut hvem han er før drapsmannen får fatt i ham.

Robert Ludlums bøker er også populære her til lands og han er flittig oversatt til norsk.