<strong>SATT PÅ PRØVE:</strong> Innspillingen av "The Lighthouse" var fysisk tøff for både Willem Dafoe og Robert Pattinson. Foto: Eric Shakeen / AP / Scanpix
SATT PÅ PRØVE: Innspillingen av "The Lighthouse" var fysisk tøff for både Willem Dafoe og Robert Pattinson. Foto: Eric Shakeen / AP / Scanpix Vis mer

Filmfestivalen i Cannes:

Robert Pattinson: - Noe av det mest skremmende jeg har gjort

Rollen som fyrvokter satte skuespilleren på store fysiske prøvelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CANNES (Dagbladet): Skuespiller Robert Pattinson (33) ble vant til brede røde løpere og enorme folkemengder da han spilte hovedrollen i «Twilight»-filmene. Siden har han for det meste valgt å jobbe med kunstnerisk ambisiøse regissører i mindre filmer. Nå er han i Cannes for å snakke om «The Lighthouse», et minimalistisk drama fra 1800-tallet der Pattinson og Willem Dafoe spiller to isolerte fyrvoktere som driver hverandre til vanvidd. Det var en fysisk krevende innspilling på en øde klippe på den kanadiske kysten.

Bruke kroppen

— Men det gjør det lettere for meg, sier Pattinson.

<strong>KANSKJE BATMAN:</strong> Robert Pattinson skal være førstevalget til å ta over Batman-kappen. Foto: 
Photo: Joel C Ryan / Ap / Scanpix
KANSKJE BATMAN: Robert Pattinson skal være førstevalget til å ta over Batman-kappen. Foto: Photo: Joel C Ryan / Ap / Scanpix Vis mer

— Da kan jeg være i kroppen min og ikke i hodet, også gjennom å gjøre de enkleste ting, som å dytte på en trillebår. Det er lettere å være realistisk når rollen er så fysisk. Med naturen og denne historien kan du virkelig bruke fysikaliteten. Det er ikke mange filmer der jeg kan være så kroppslig uten at det ser latterlig ut.

Det med trillebåren var ikke det vanskeligste. På et tidspunkt løper Pattinsons rollefigur ut mot stranden, mot en havfrue han synes han ser der ute. Han tror det var det mest krevende han gjorde under hele innspillingen. — Jeg løp over steiner som var som knivblad, med 1800-tallssko på føttene. Det er noe av det mest skremmende jeg har gjort i hele mitt liv.

Innspilling i stormen

Filmen er bare den andre spillefilmen regissør Robert Eggers har laget. Manuset er delvis basert på virkelige intervjuer med sjømenn fra 1800-tallet, og holder seg til et språk som minner om romanen «Moby Dick», en annen inspirasjonskilde. Willem Dafoe spiller den eldre fyrvokteren som i begynnelsen tyranniserer Pattinsons rollefigur. Også han beskriver innspillingen i regn og storm, der regissøren ikke kunne høre skuespillerne selv om de sto et par meter fra ham, som prøvende.

— Det var ikke hyggelig å bli begravd levende, samtidig som du spytter ut en poetisk dialog, sier han.

— Men etter første innspillingsdag syntes jeg uansett at det å dø virket helt greit.

Pattinson skal også være førstevalget til å ta over rollen som Batman etter Ben Affleck, til en ny film som skal ha premiere i 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer