Filmfestivalen i Cannes:

Robert Pattinson: - Noe av det mest skremmende jeg har gjort

Rollen som fyrvokter satte skuespilleren på store fysiske prøvelser.

SATT PÅ PRØVE: Innspillingen av "The Lighthouse" var fysisk tøff for både Willem Dafoe og Robert Pattinson. Foto: Eric Shakeen / AP / Scanpix
SATT PÅ PRØVE: Innspillingen av "The Lighthouse" var fysisk tøff for både Willem Dafoe og Robert Pattinson. Foto: Eric Shakeen / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CANNES (Dagbladet): Skuespiller Robert Pattinson (33) ble vant til brede røde løpere og enorme folkemengder da han spilte hovedrollen i «Twilight»-filmene. Siden har han for det meste valgt å jobbe med kunstnerisk ambisiøse regissører i mindre filmer. Nå er han i Cannes for å snakke om «The Lighthouse», et minimalistisk drama fra 1800-tallet der Pattinson og Willem Dafoe spiller to isolerte fyrvoktere som driver hverandre til vanvidd. Det var en fysisk krevende innspilling på en øde klippe på den kanadiske kysten.

Bruke kroppen

— Men det gjør det lettere for meg, sier Pattinson.

— Da kan jeg være i kroppen min og ikke i hodet, også gjennom å gjøre de enkleste ting, som å dytte på en trillebår. Det er lettere å være realistisk når rollen er så fysisk. Med naturen og denne historien kan du virkelig bruke fysikaliteten. Det er ikke mange filmer der jeg kan være så kroppslig uten at det ser latterlig ut.

Det med trillebåren var ikke det vanskeligste. På et tidspunkt løper Pattinsons rollefigur ut mot stranden, mot en havfrue han synes han ser der ute. Han tror det var det mest krevende han gjorde under hele innspillingen. — Jeg løp over steiner som var som knivblad, med 1800-tallssko på føttene. Det er noe av det mest skremmende jeg har gjort i hele mitt liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer