ROBERT: Robert Stoltenberg har dratt til landet for sin nye komiserie. I den lille byen Elvesund er det fire karakterer vi får se på tv-skjermen i høst. Foto: Stella Pictures
ROBERT: Robert Stoltenberg har dratt til landet for sin nye komiserie. I den lille byen Elvesund er det fire karakterer vi får se på tv-skjermen i høst. Foto: Stella PicturesVis mer

Robert Stoltenberg klar med ny tv-serie

Møt Henning, Svein, Jonas og Randi.

(Dagbladet): Du husker vel Tertitten borettslag? Der Pirka gikk rundt og alltid smilte, og der Roy Narvestad alltid hadde noe å fikse og var relativt sjefete mot søsteren Ruth?

Nå er Robert Stoltenberg snart tilbake på skjermen med den nye komiserien «Småbyliv».

Stoltenberg har denne gang dratt ut av storbyen, og plassert sine nye figurer på landet.

Fire nye figurer Serien er lagt til en liten by som heter Elvesund. Stoltenberg spiller selv de fire hovedrollene.

- Henning er ordfører, en godt voksen mann som styrer den lille byen med sitt eget lille akseselskap. Svein er den lokale frisøren som er veldig opptatt av spansk kultur, spesielt flamenco, skriver Stoltenberg i en e-post til Dagbladet.

De to andre karakterene styrer også med sitt.

- Den unge pastoren Jonas ønsker flere folk til bønnemøtene, og tar i bruk utradisjonelle metoder for å få det som han vil. Randi bor egentlig ikke i Elvesund, men omstendigheter vil ha det til at hun blir nødt til å overvintre i bygda med kjæresten.

Robert Stoltenberg skapte den nærmest ikoniske komiserien Borettslaget på begynnelsen av 2000-tallet.

Han er kjent for å ta ulike mennesketyper rett på kornet.

- Jeg har alltid lekt med personlighetstyper og ulike karaktertrekk, og hatt moro av å sette sammen ulike mennesketyper, fortsetter han.

Mer variasjon Han har skapt serien sammen med Marit Åslein og Terje Solli, og mener at ved å etablere flere figurer får han større variasjon. Han håper også at det blir mindre kjedelig.

- Det er vi tre som har jobbet fram serien og figurene, og det er en rekke skuespillere med. Det har vært utrolig inspirerende.

Bjørn Sundquist og Lisa Stokke er blant skuespillerne i serien som starter opp på NRK i oktober.

ROBERTS FIGURER: Jonas, Randi, Svein og Henning. Foto: Julia Naglestad/Ole Kaland/ NRK
ROBERTS FIGURER: Jonas, Randi, Svein og Henning. Foto: Julia Naglestad/Ole Kaland/ NRK Vis mer