DOKUMENTAR: Den nye HBO-dokumentaren «Robin Williams: Come Inside My Mind» handler om komiker og skuespiller Robin Williams liv, både på og utenfor scenen. Vis mer

«Robin Williams: Come Inside My Mind»

Robin Williams' sønn i ny dokumentar: - Faren min følte han ikke lyktes

Avdøde Robin Williams har en stor del av fortellerstemmen i den nye dokumentaren om hans liv, på og utenfor scenen.

Den nye HBO-dokumentaren «Robin Williams: Come Inside My Mind» handler om komiker og skuespiller Robin Williams liv, både på og utenfor scenen.

PÅ SCENEN: Robin Williams' kollegaer beskriver han som en mann som var mer komfortabel på scenen enn utenfor. Foto: NTB scanpix / AP
PÅ SCENEN: Robin Williams' kollegaer beskriver han som en mann som var mer komfortabel på scenen enn utenfor. Foto: NTB scanpix / AP Vis mer

- Du får bare et lite glimt av galskap, og mister du det, mister du alt, sier Williams i traileren, som kom ut tidligere denne uka.

Den verdenskjente skuespilleren ble funnet bevisstløs i sitt eget hjem i 2014, og døde kort tid etterpå. Etterforskning har vist at Williams tok sitt eget liv.

I ettertid er det blitt kjent at Williams led av påbegynnende demens da han gitt bort. Diagnosen ble først stilt etter hans død, og skuespilleren fikk aldri vite hva symptomene hans handlet om.

Dokumentaren skal gi et innblikk i alt fra skuespillerens oppvekst, hans tre ekteskap, filmsuksessene, alkoholproblemene og hans helsemessige utfordringer.

- Følte han ikke lyktes

I dokumentaren forteller blant annet Robin Williams sønn om hvordan faren opplevde å ikke være god nok.

- Faren min følte ikke alltid at han hadde lyktes. Men han var den mest suksessfulle personen jeg kjenner, forteller Zak Williams i traileren.

Williams var en suksessfull komiker og skuespiller, men beskrives av sine venner som en mann som virket å være mer komfortabel «på scenen enn utenfor». Dette snakker blant annet komikerkollega Steve Martin om i den nye traileren.

- På scenen var han en mester. Han var virkelig komfortabel på scenen. Borte fra scenen følte jeg at han bare så vidt holdt seg samlet, sier Martin.

PRODUKTIV: Den avdøde skuespilleren Robin Williams var svært produktiv. Flere av hans siste filmer får premiere etter hans død. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Har fortellerstemmen

I tillegg til at venner og kollegaer som Steve Martin, Billy Crystal, Eric Idle, Whoopi Goldberg og David Letterman uttaler seg, er en stor del av fortellerrollen gitt til Williams selv.

Dette har vært mulig ved hjelp av gamle opptak og tidligere upubliserte klipp. Her beskriver Williams hvordan han brukte standup-scenen som en måte å overleve på.

- Standup er overlevelse. For meg er det jazz, det er det jeg må gjøre, sier Williams i et klipp som vises i traileren. Dokumentaren tar også for seg Williams rusmisbruk, og hans redsel for å bli forlatt.

- Ja. Å bli forlatt er en primær frykt hos alle barn. Og det styrer en stor del av hvordan du takler livet, svarer Williams.

- Det var en redsel - noen ganger for å løpe vekk fra alt, noen ganger for å løpe rett inn i alt, sier han blant annet.

Dokumentarfilmen er regissert av Marina Zenovich, og ble først vist fram på Sundance-festivalen tidligere i år. På HBO har dokumentaren premiere 16. juli.