Robin Williams' testamente kan gi hodebry for Disney

Planlagt «Aladdin»-oppfølger får ikke bruke skuespillerens stemme.

NEKTER BRUK:Hvis Disney vil lage en «Aladdin»-oppfølger, må de finne en annen stemmeskuespiller enn Robin Williams. Foto: NTB Scanpix
NEKTER BRUK:Hvis Disney vil lage en «Aladdin»-oppfølger, må de finne en annen stemmeskuespiller enn Robin Williams. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det har tidligere kommet fram at Robin Williams ga bort retten til eget ansikt og stemme til en veldedig organisasjon for å spare familien for skattebyrder.

I praksis betyr det at Williams ikke kan brukes i reklamer eller filmer uten godkjennelse, iallfall ikke på de neste 25 årene.

Nå får ordningen en helt konkret konsekvens: Disney får ikke bruke Williams' stemme til å lage en fjerde «Aladdin»-film, som planlagt. Disney skal ha ønsket å bruke overskuddsmateriale fra Williams' opprinnelige innspilling av stemmen til filmens ånden i lampen-karakter Genie fra 1991.

Det forteller en tidligere Disney-topp til Sunday Times:

- Da han var i toppform kunne han levere 30 vitser i minuttet. Men nå, fordi han har insistert på å få bestemme over slikt materiale, blir de liggende i arkivet.

Ifølge The Independent ble den folkekjære ånden i lampen-karakteren skrevet med tanke på nettopp Williams.

I et nylig intervju med Williams' enke kom det fram at hollywoodstjerna, som tok sitt eget liv i fjor høst, ikke hadde fått gode prognoser for livet med sykdommen Parkinsons.

- Legene sa han hadde maks tre år igjen å leve, og at det hadde blitt tøffe og vanskelige år. De siste månedene før han døde klarte han ikke samle seg mentalt og stå opp mot sykdommen, sier Schneider i intervjuet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram