Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Robinson-Mette anker heleridom

Den tidligere reality-stjernen Mette Iversen (33) er funnet skyldig i trygdebedrageri og hvitvasking av store pengebeløp. Nå må hun trolig belage seg på fire uker bak murene.

Robinson-Mette (33) er i Oslo tingrett funnet skyldig i trygdebedrageri og uaktsomt heleri i millionklassen. Den tidligere Robinson-deltakeren ble fredag etter- middag dømt til seks måneders fengsel, hvorav fem måneder er gjort betinget med ei prøvetid på to år. Iversen får en dags fratrekk i fengselsstraffen for ett døgn i varetekt.

Tingretten har funnet bevist at Iversen har bidratt til å skjule, og på den måten sikre, 900 000 kroner. Pengene var angivelig utbytte av samboerens grove økonomiske utroskap overfor selskapet Spilleautomater Oslo AS.

Dermed fant retten Iversen skyldig i uaktsomt heleri.

Iversen er i tillegg dømt for trygdebedrageri. Et flertall på to dommere mener hun urettmessig hevdet 10 000 kroner i sykepenger.

Stråmann

Ifølge flertallet var hun klar over at hun hadde plikt til å melde fra om at hun arbeidet i den aktuelle perioden på begynnelsen av 2000-tallet.

-  Men hun valgte å ikke melde til trygdeetaten, og hun forsto at hun på denne måten forledet trygdekontoret til urettmessig å utbetale seg sykepenger, konstaterer retten.

I straffeutmålingen blir Iversen i skjerpende retning betegnet som en stråmann når det gjelder å skjule såkalt ulovlig ervervede midler.

-  Hun var et sentralt og nødvendig ledd i en dekkoperasjon som ble satt i verk, ifølge dommerne.

Anker

Mette Iversens advokat, Kathrine Evers i Advokatfirmaet Furuholmen, sier til Dagbladet at Iversen kommer til å anke. I retten la forsvareren ned påstand om full frifinnelse, subsidiært at klienten ble ansett på mildeste måte.

I tingretten nektet Iversen straffskyld på begge tiltalepunkter.

-  Jeg har ikke fått studert dommen grundig nok ennå, har på en måte bare fått slutningen, sier Evers.

Etter det Dagbladet kjenner til, kommer Iversen, som er på ferie, til å anke over skyldspørsmålet og saksbehandlingen, uten at forsvareren ville kommentere dette nærmere i går kveld.

Iversen var tiltalt for forsettlig, grovt heleri for 3,6 millioner kroner og trygdesvindel for 45 000 kroner.

Tingretten fant ikke at Iversen hadde handlet forsettlig i forbindelse med heleriet, og dømte henne for uaktsomt bedrageri for 900 000 kroner. Beløpet i trygdesaken reduserte retten fra 45 000 kroner til 10 000 kroner.

Det lyktes ikke Dagbladet å få en kommentar fra Mette Iversen i går.

I RETTEN: Mette Iversen har allerede bestemt seg for å anke dommen mot henne i Oslo tingrett. Bildet er tatt i forbindelse med en annen rettssak for to år siden, der Iversen var stevnet som vitne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media