Robinson-Mette dømt for millionheleri

Reality-stjernen Mette Iversen (33) er i Oslo tingrett funnet skyldig i trygdebedrageri og uaktsomt heleri i millionklassen.

Den tidligere Robinson-deltakeren ble fredag ettermiddag dømt til seks måneders fengsel. Fem måneder er gjort betinget med ei prøvetid på to år. Iversen får en dags fratrekk i fengselsstraffen for ett døgn i varetekt.

Svindel

Tingretten finner bevist at Iversen har bidratt til å skjule, og på den måten sikre, 900.000 kroner. Pengene var utbytte av samboerens grove økonomiske utroskap overfor selskapet Spilleautomater Oslo AS.

Dermed fant retten enstemmig Iversen skyldig i uaktsomt heleri.

Iversen er i tillegg dømt for trygdebedrageri. Et flertall på to dommere mener hun urettmessig hevet 10.000 kroner i sykepenger.

Ifølge flertallet var hun klar over at hun hadde plikt til å melde fra om at hun arbeidet i den aktuelle perioden på begynnelsen av 2000-tallet.

- Men hun valgte ikke å melde til trygdeetaten, og hun forsto at hun på denne måten forledet trygdekontoret til å urettmessig utbetale seg sykepenger, konstaterer retten.

I straffeutmålingen blir Iversen i skjerpende retning betegnet som en stråmann når det gjelder å skjule såkalt ulovlig ervervede midler.

- Hun var et sentralt og nødvendig ledd i en dekkoperasjon som ble satt i verk, ifølge dommerne.

Rakett

Mette Iversen ble først kjent gjennom Robinsonekspedisjonen, der hun raskt ble kjent som bikinibaben. Hun var ikke redd for å kle seg utfordrende for tv-seere og konkurrenter.

Det var åpenbart at jenta ville bli kjendis. Da øylivets opp- og nedturer var over for Iversen («riksklysa» Christer Falck vant som kjent den ekspedisjonen), gav Mette Iversen ut singelen «A Rocket Ride».

Men det var som utelivseier hun etterhvert ble kjent, og hennes befatning i en bedragerisak mot tidligere kjæreste Bobby Chaudry.

Iversen sto bak utestedet Headlines, i et lokale hun leide av et selskap som nenvte Chaudry sto bak, ifølge aktors innledningsforedrag i rettssaken som startet i oktober for to år siden.

I tillegg eide Robinson-Mette aksjer i flere av kjærestens selskaper, framholdt aktor.

Iversen ankommer Oslo tingrett som vitne i saken mot tidligere samboer for toår siden.
ROBINSONKJENDIS:</B> Mertte Iversen ble kjent under den første Robinson-ekspedisjonen.