- Robinson-stjerne løy om voldtekt

Robbans mediestunt kan gi fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den svenske Robinson-stjernen Robert Andersson (30), bedre kjent som Robban, har selv vært anklaget for voldtekt.

Lørdag stod han imidlertid fram som en helt i svenske medier. En 19 år gammel jente fortalte at den kontroversielle realitystjernen hadde reddet henne fra en mann som forsøkte å voldta henne. Store politistyrker lette lenge etter mannen.

To omstridte kjendisfotografer var på plass og knipset bilder av den stolte redningsmannen.

Nå viser det seg imidlertid at historien var fabrikkert.

Robban instruerte

I går ringte nemlig jenta til en av etterforskerne og innrømte at den angivelige voldtekten aldri hadde funnet sted, melder Aftonbladet.

19-åringen skal ha blitt kontaktet av Andersson og de to fotografene på en restaurant i Haninge, like sør for Stockholm. De tre ba henne være med på bløffen, fordi Robban trengte litt positiv medieoppmerksomhet.

Ifølge kvinnen instruerte «Robban» henne i hva hun skulle forklare til politiet.

- Jeg skulle si at voldtektsmannen hadde blå jeans, svart jakke og mørkt halvlangt hår. Ikke noe mer, sier hun ifølge den svenske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer